Изгрява нова звезда от семейство Дъглас

Майкъл Дъглас със съпругата си Катрин Зита- Джоунс и дъщеря им Кари на фестивала в Кан 
СНИМКИ: РОЙТЕРС

20-годишната дъщеря на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас вече уверено крачи по червения килим

Дъщерята на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас може да се окаже най-новата звезда в прочутата филмова фамилия. Макар за разлика от братята си 20-годишната Карис до момента да не е проявявала интерес към актьорската професия, появята ѝ на червения килим на тазгодишното издание на филмовия фестивал в Кан предизвика много вълнения и догадки. Момичето, което има поразителна прилика с красивата си майка, досега се изявяваше като модел и певица. Даже е признавала, че като по-малка въобще не е харесвала прозвището “Династията Дъглас” да се прикачва към нея. “Най-много ме притеснява, че хората мислят, че не работя усилено и всичко, което правя, ми се предава с името. А честно казано, чувствам, че е точно обратното”, обяснява Карис.

Тя става модел на 15-годишна възраст. Първоначално участва във фотосесии съвместно със своята знаменита майка, но след това прави и самостоятелни проекти. В Кан се появи, за да присъства на удостояването на баща си с почетна “Златна палма”. 78-годишният Майкъл Дъглас получи наградата за 55 г. всеотдайна работа за развитието на световното кино.

Снимката как Катрин и Карис го целуват едновременно по време на церемонията се превърна в гореща тема в социалните медии. Много хора се питаха дали това не е знак, че и дъщерята ще следва стъпките на известните си родители.

Нейният по-голям брат Дилън вече го прави. Той е на 22 г. и има няколко малки роли. Неотдавна се появи с баща си на Бродуей, което също бе възприето като доказателство, че

все по-сериозно гледа на актьорството

Американски медии припомниха, че още от малък родителите му го водят на мюзикъли и театрални постановки, за да му помогнат да разбере нюансите на сценичното изкуство и да избере към коя негова част да се насочи. Освен това всяка година той и сестра му са изпращани на летни лагери по актьорско майсторство. След като прилага наученото в училищни пиеси, през 2009 г. Дилън дебютира в телевизионен сериал за състезатели от Формула 1. Ролята му е сравнително малка, но все пак е забелязан и две години по-късно е поканен да бъде глас в анимационен филм, което много му харесва.

Докато расте, се появяват публикации, че е дете със специални потребности и затова е настанен в училище в Ню Йорк, което предлага адаптирано обучение на такива ученици. По-късно баща му разкри, че има дислексия, от която и самият Майкъл Дъглас е страдал като малък, но тя не му е попречила да развие актьорския си талант. “Дилън много харесва пеенето и танцуването, които са сред важните умения за Бродуей. Майка ми и баща ми бяха актьори, ние с майка му сме такива. Така че не бих се учудил, ако той е следващата издънка от нашия род в киното. Не изключвам и възможността и дъщеря ми един ден да бъде на екрана”, казва 78-годишният актьор.

Кърк Дъглас със съпругата си Ан Байдънс, сина си Майкъл Дъглас и неговата жена Катрин Зита-Джоунс през май 2010 г.
Кърк Дъглас със съпругата си Ан Байдънс, сина си Майкъл Дъглас и неговата жена Катрин Зита-Джоунс през май 2010 г.

Миналата година Дилън завърши университет и оттогава звездните му родители често споделят снимки с него в социалните мрежи. Той също е по-склонен да задоволява публичния интерес към себе си, както се налага да правят повечето известни хора в днешния информационен свят. Демонстрира в инстаграм топли чувства и към доведения си брат Камерън, който от години се снима в киното.

Той е дете от първия брак на Майкъл Дъглас и първоначално много трудно приема звездния статут на баща си и дядо си Кърк Дъглас. Още

като тийнейджър започва да се дрогира

Опитва десетки пъти да се лекува от наркозависимост, но не се получава. Даже става дилър на дрога. През 2009 година е осъден на 7 г. затвор. След опит за отвличане, поръчан от баща му, за да бъде спасен от лошия път, по който е тръгнал, той спира да общува с него.

Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс, дъщеря им Кари, генералният делегат Тиери Фремо и президентът на филмовия фестивал в Кан Ирис Кноблох позират заедно
Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс, дъщеря им Кари, генералният делегат Тиери Фремо и президентът на филмовия фестивал в Кан Ирис Кноблох позират заедно

По-късно, когато го посещава с дядо му Кърк Дъглас в затвора, успява да му прости. Излизайки на свобода, си прави татуировка на двамата на гърдите. Казва, че повратният момент настъпил, когато Майкъл Дъглас се разболява от рак на гърлото. След химиотерапия той е в толкова лошо физическо състояние, че изведнъж Камерън осъзнава колко сериозен е рискът да го загуби. А и вече си е дал сметка за много сбъркани неща в тяхното предишно общуване.

Подобни проблеми има и самият Майкъл Дъглас на младини, докато се опитва да излезе от сянката на своя именит баща.

Катрин и Кари целуват едновременно Майкъл Дъглас на фестивала в Кан.
Катрин и Кари целуват едновременно Майкъл Дъглас на фестивала в Кан.

Кърк Дъглас се насочва към актьорската професия, за да се спаси от бедността в семейството си, но се оказва много добър в нея. И въпреки че става голямо име в Холивуд и създава собствена продуцентска компания, първоначално е категорично против децата му да тръгват по неговите стъпки. Когато обаче Майкъл все пак започва да учи драма в Калифорнийския университет, склонява да даде малък тласък на кариерата му. Прави го асистент-режисьор на някои от филмите, които снима. Насърчава го да участва в телевизионни сериали, които го правят известен.

Семейството позира на фестивала в Кан.
Семейството позира на фестивала в Кан.

Големият му пробив обаче е като изпълнителен продуцент на получилия пет награди “Оскар” филм “Полет над кукувиче гнездо” на режисьора Милош Форман. Тогава Майкъл Дъглас е само на 29 г., но баща му години по-рано е открил страхотния едноименен роман на Кен Кеси и е купил правата върху него. Така че на сина е поверено да участва в екранизацията му. Майкъл приема много отговорно задачата. Обикаля различни психиатрични клиники и избира тази в Орегон, защото само тя му разрешава неограничен достъп до сградата си. Много от статистите даже са истински пациенти. Баща му Кърк мечтаел да изиграе главната роля във филма, но преценява, че вече е доста възрастен за нея. След над 60 образа, в които му се налага да влезе, любими са му тези на Ван Гог и на Спартак. Чак когато е на 87 г., се съгласява да застане заедно с именития си син Майкъл пред камера. Участват в комедията с автобиографичен оттенък “Семейна черта”, в която се включва и внукът Камерън.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс – 25 г. разлика
Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс – 25 г. разлика

“Когато бях дете, баща ми правеше по пет-шест филма на година и аз го упреквах за това, защото

като син смятах, че не получавам цялото внимание,

което бих искал. Сега, когато съм баща, поглеждам назад и казвам: Той изобщо не беше лош татко. С всеки изминал ден ми липсва все повече”, заяви актьорът при получаване на наградата си в Кан. Кърк Дъглас почина на 103 г., спечелвайки си славата на една от най-големите легенди в световното кино. Сега 78-годишният Майкъл върви уверено по неговите стъпки, проправяйки път на своите деца.

Най-голямото от тях - 44-годишният Камерън, вече е загърбил бурното си минало. Самият той има две деца и участия в осем филма. Признава, че сега поддържа невероятна връзка с баща си и обичат да прекарват време заедно. Подготвя се и нов филмов проект с участие на двамата. Голяма заслуга за подобряване на отношенията им има Катрин Зита-Джонс. Почти всички членове на фамилията Дъглас я сочат като катализатор на хубавите неща, случващи се в нея. Тя успява не само да преследва своята филмова кариера, печелейки едни от най-престижните награди за кино като “Оскар” и БАФТА, но и да насърчава както собствените си деца Карис и Дилън, така и доведения си син Камерън да развиват актьорския си талант.

Преди време в интервю Майкъл Дъглас каза, че е

благословен да има съпруга, която е 25 г. по-млада от него

и едновременно с това да е толкова здраво стъпила на земята. Още когато се запознават, ѝ казва, че ще бъде баща на нейните деца. Тя му отговаря, че е чувала доста за него и му пожелава лека нощ. Харесва го, но ѝ трябва време да реши дали иска да влезе в “Династията Дъглас”. Когато го прави, е на върха на славата си. През последните години обаче се снима все по-малко във филми и се концентрира върху семейството. Казва, че се чувства късметлийка да може да има и двете важни неща в живота – деца и успешна кариера. И макар да е само на 53 г., явно знае как да омекоти пътя на следващите поколения Дъглас към света на шоубизнеса. Често използва милионната си аудитория в социалните мрежи, за да популяризира уменията им и да им изгражда самочувствие на хора, които вече са готови да ходят с гордо вдигната глава по червения килим на световните кинопремиери и фестивали.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс
Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене