Рекорден джакпот от 7,9 милиона лв. в тотото довечера

Днес тото ще разиграе рекордната печалба от 7,9 милиона лв. във второ теглене на играта „6 от 49". Хора във всички точки на страната ни пълнят тотопунктовете.

 Интересно е това, че някои суеверни граждани от големите градове София, Варна и Бургас са отишли да пуснат фиша си специално в „тотопункта на милионите", който се намира до жп гарата в Трявна. Причината е, че с фишове, пуснати там и попълнени от служителката Красимира Чалъкова, тази година бяха спечелени два големи джакпота. Един от 3,5 милиона лв. през февруари и втория от 100 000 лв. няколко месеца по-късно.
Някои от кандидат милионерите пускат по 20 - 30 фиша.

Предсказание на ясновидка, че този път рекордният джакпот ще падне в град, който се намира близо до вода, пък причини суматоха в Свищов. Служителките в тотопунктовете там разказват, че туристи от съседна Румъния буквално са ги нападнали тези дни.
В Горна Оряховица дори баба ромка, която не може да чете и пише, пуснала фиш с помощта на служителката.

Шансът да спечелим от тотото тази вечер е 1:4

Комбинациите в тотото са близо 14 милиона, от които може да изберете 6 числа от 49. Тъй като се пуска обикновено четворен фиш, шансът става 1 към 3,5 млн. Схемата обясни пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов. Това е индивидуалният шанс за всеки човек, той е математически шанс, който не зависи от натрупания джакпот, добави проф. Константинов. Според него, шансът да падне джакпотът тази вечер е 1:4.  Според него, да се пуска пълна комбинация в играта не е удачният вариант.

„Ако има комбинация от 7 числа, тогава 7 пъти се увеличава шансът. За една комбинация в случая се раздават 8,5 млн. лева, а комбинациите са 14 милиона. Средният български тотаджия ще загуби в случая по 9 стотинки на комбинация, ако не спечели", разясни още проф. Константинов.

Той посочи и че падането на джакпота зависи само от някоя от подадените комбинации. „В някои случаи хората прегарят, случайните играчи два - три пъти като не улучат, се отказват. И тогава пада джакпотът, това се е случвало няколко пъти в историята на тотализатора", каза проф. Константинов.

Заради повишения интерес, тегленето на тираж № 91, ще бъде в 20.30 часа по БНТ1.
Пунктовете ще работят с удължено работно време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене