Как да съчетавате вино с храна?

Всеизвестно е, че червеното вино се съчетава идеално с меса. Кои са принципите, по които да ги подбирате?

Американски учени обясняват, че най-добрата комбинация за червено вино е месото. Оказва се, че танините, съдържащи се в червеното вино, неутрализират вредния ефект от мазнините. Основното правило е, че леките вина вървят с по-нетлъсто месо, а по-тежките - с по-мазно.
Мерло, Малбек, Каберне, Божоле са идеални за скара. Пино Ноар подхожда на месо на тиган. Шираз, Кианти са за пикантни меса и яхнии с билки.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене