Кейти Пери заблуди дори майка си, че е била на Мет Галата (Снимки)

Фалшивите снимки на Кейти Пери Снимка: Twitter/@jxries

Кейти Пери и Риана не присъстваха на бала Met Gala тази година. Генерирани с изкуствен интелект изображения обаче подлъгаха почитателите им, че звездите са позирали на стълбището на най-голямото модно събитие на годината. Сред подведените била дори майката на Пери.

Един от признаците, че популярна снимка на Пери в покрита с цветя вечерна рокля е фалшива, е фактът, че килимът върху стълбището на музея е същият като използвания на бала през 2018 г., а не е настилката от текстил със зелен оттенък, обточен с жива зеленина. Мнозина обаче се подлъгаха.

Часове след като две компютърно генерирани снимки на Кейти Пери се завъртяха онлайн, тя ги публикува в инстаграм заедно със скрийншот от съобщение от майка ѝ, която ѝ прави комплимент за начина, по който изглежда на бала. Певицата предупреждава да се внимава за подправени изображения и посочва в публикацията, че била ангажирана с работа и не успяла да присъства на светското събитие.

Фалшивите снимки на Кейти Пери Снимка: Twitter/@STONKS_IU
Фалшивите снимки на Кейти Пери Снимка: Twitter/@STONKS_IU

Фалшива снимка и на певицата Риана в поразителна бяла вечерна рокля, с избродирани цветя, птици и клонки, също стана популярна онлайн, пише NOVA. Първоначално беше потвърдено, че тя ще участва в гала вечерта, но представители на VOGUE съобщиха непосредствено преди събитието, че певицата няма да успее да се включи.

Фалшивата снимка на Риана Снимка: Twitter/@everymovieplug
Фалшивата снимка на Риана Снимка: Twitter/@everymovieplug

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене