Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Нещо лекичко, почти постничко (няма месце), но пък много приятно на вкус ястие”, ни пише Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
1 кг тиквички
5 с.л. олио
150 г кашкавал
100 г сирене
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 връзка пресен копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета и ги сваряваме в подсолена вода, в която сме прибавили клончета от копър. Отцеждаме ги.
Нареждаме половината тиквички в тавичка, намазана с олио, и настъргваме върху тях кашкавала. Нареждаме отгоре останалите тиквички.
Настъргваме върху тях сиренето. Разбиваме прясното мляко (може и кисело) с яйцата и заливаме отгоре. Печем до златисто и поръсваме с пресен копър по желание.
Коментари (0)
Вашият коментар