Любовен тест показва истинските чувства на младоженците

Учени изготвили нов „любовен тест", който вярват, че е по-добър водач към успешната връзка, отколкото са добрите намерения на младожениците, съобщава BBC.

Проучването е публикувано в „Джърнал Сайънс". То показва, че подсъзнателният отговор за това какъв е образът на партньора, може да бъде надежден предизвестител за резултата от брака.

Тези, които имали негативна инстинктивна реакция са предразположени да не бъдат щастливи след няколко години. Главният автор. Проф. Джеймс МакНълти от Държавния униервитет Флорида, казва, че новият тест показва с точност истинските чувства на младоженците един към друг, а не какво те казват на другите хора или дори признават на себе си.

Неговият екип интервюирал 135 новозадомили се двойки точно след тяхната сватба. Учените искали от тях да оценят техния брак с положителни и отрицателни прилагателни като „добър", „лош", „задоволяващ", „незадоволяващ". След това измерили тяхната инстинктивна реакция един към друг, използвайки интересния „любовен тест". Това включвало показване на единия партньор на снимка на другия за части от секундата. След това трябвало да отговорят възможно най-бързо дали определени думи като „чудесно", „превъзходно", „ужасно" и „плашещо" са позитивни или негативни думи.

Скоростта, с която те отговаряли, бил показател за техните истински чувства, казват изследователите. Тестът е основан на психологическия принцип на асоциацията. Теорията е, че след кратко виждане на снимка на техния партньор, младоженците са в положително или отрицателно състояние на ума. Ако те са в положително състояние на ума, ще идентифицират положителните думи като „чудесно" или „прекрасно" по-бързо от отрицателните като „плашещо" и „ужасно" и обратното.

Проф. МакНълти и неговият екип отркили, че съзнанието на всички младоженци е положително и са много щастливи от техните връзки. Тъй като инстинктивните реакции се променят, учените интервюирали двойките на всеки 6 месеца в продължение на 4 години. Те открили, че средностатистически, тези които са били с негативни инстинкти са по-склонни да кажат, че не са щастливи от брака. Някои дори се развели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене