Таря Турунен
Хай клуб | 12 Ноември 2009 г. | 2642 показвания | 1 коментар

Дата и място на раждане: 17 август 1977, Китее, Финландия

Рождено име: Таря Соиле Сузана Турунен Кабули

Прякор: Таапе

Височина: 164 см

Партньор: Марсело Кабули

Семеен статус: Омъжена.

Любопитно:

Кратка биография:

Таря показва афинитет към музиката от много малка и затова родителите й я записват на уроци по пиано и флейта. На 15 започва уроци по пеене, а на 18 започва да се занимава академично с оперно пеене.

През 1996 г. нейният съученик Туомас Холопайнен я кани да се присъедини в негов акустичен проект.

От основаването на групата Nightwish до нейното разпадане в първоначалния състав минават осем години. През това време те издават пет албума и правят две успешни световни турнета. На 22 октомври 2005 г. с официално изявление групата обявява, че се отказва от работа с Таря. С много огорчение тя отвръща чрез своя официален сайт, че е очаквала различно отношение и е разочарована, че проблемите не са били обсъдени с нея по друг начин. Като причина за „изгонването" й се посочват прекаленият й материален интерес и промяната й в общата работа.

Докато е вокалистка на Nightwish, Таря не се отказва и от оперното пеене. Дори се записва в музикалния университет в Карлсруе, Германия. През 2006 г. Таря издава албум с коледни песни, подкрепен от голям тур заедно с камерен оркестър и пиано. Започнала е и подготовката за първия й солов албум. Той се казва My Winter Storm, излиза през 2007 г. и се радва на огромен успех. По работата за него съдействие са оказали големи имена в световния музикален бранш. Таря е звезда от по-висок ранг дори в сравнение с най-успешните години на Nightwish. През 2008 г. многобройните й български фенове бяха ощастливени от „София мюзик ентърпрайзис", които доведоха певицата за концерт в България. Успехът му беше повече от показателен, след като визитата се повтори и на следващата година.

През май 2003 г. Таря съобщава, че няколко месеца по-рано се е омъжила тайно за Марсело Кабули, с когото е до днес.


Дискография:

С Nightwish:

Angels Fall First - 1997
Oceanborn - 1998
Wishmaster - 2000
Over the Hills and Far Away - 2001
Century Child - 2002
Once - 2004


Солови проекти:

Henkäys Ikuisuudesta - 2006
My Winter Storm - 2007
What Lies Beneath - 2010

 

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тестовете за антитела на Sars-CoV-2 са важно средство за оценяване на разпространението на вируса, но не са паспорт за имунитет. Това казва пред в. “Кориере дела сера” Алберто Мантовани, световноизвестен имунолог и научен директор на университета “Хуманитас” в Роцано, Ломбардия. Според него днес все още не се знае дали присъствието на определено

Всеки, който е контактувал на живо с новооткрит заразен с коронавирус в Англия, ще получи съобщение да се самоизолира за 14 дни. Това предвижда въведена в страната нова система за проследяване на епидемията, за която вече работят 25 000 души. Тяхната задача е да се свържат с всеки, който е тестван положително за COVID-19

Задължителната 14-дневна карантина остава за пристигащите от осемте страни в Европа с най-голям брой заразени 8 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас, при направени 1725 изследвания. 3 от новите случаи са приети в болница. 2485 е общият брой на заразените. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц

Музата на куп италиански футболисти Белен Родригес намокри ...
Само след броени часове двама астронавти на НАСА трябва да ...
Международен екип учени от ЦЕРН успя за пръв път в света да ...
Амстердамският Райксмузеум ще изложи картина от 16 век, ...
Американската актриса Лиса Кудроу е в изолация и ще ...
Ицо Хазарта, Любо Киров, Владимир Ампов-Графа и група ...
Гимнастичката Невяна Владинова откри летния сезон. Грацията ...
Григоре Луп, майстор обущар от село Кюйещ, окръг Клуж, е ...
Канадската тенисистка Южени Бушар търси мъж с басейн. ...
„Байерн” (М) ще бъде новият стар шампион! В това са убедени ...
Обединение между ЦСКА-София с новака в Първа лига ЦСКА 1948 ...
Предложение за увеличаване на инвестициите в индустрията за ...
Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи ...
Публиката на Софийската опера се завръща с перлите на ...
Сред звездните клиенти на българския дизайнер Живомир ...
Режисьорът и продуцент Дъг Лайман смело се насочва натам, ...