Фърги

Дата и място на раждане: 27 март 1975, Уитиър, Калифорния, САЩ

Рождено име: Стейси Ан Фъргюсън

Прякори: Стейси, Фърги, Дюкесата

Височина: 157 см

Партньор: Джош Дюхамел

Семеен статус: Омъжена.

Любопитно:

  • Фърги е любимата певица на Куентин Тарантино.
  • Сестра й Дана е актриса.
  • Певицата страда от синдром на дефицит на вниманието.

Кратка биография:

Родителите на родената в слънчева Калифорния Стейси имат шотландска и ирландска жилка. Тя е била тийнейджър, когато майка й и баща й се развели. По онова време малката чаровница започва с изявите си на малкия екран. Завършва гимназия и през 1997 г. става част от женското трио Wild Orchid, с която издават дори два албума. Въпреки че някои от парчетата добиват известна популярност, дивите орхидеи не са голям бум и Стейси ги напуска. Следва тежък за нея период със зависимост от наркотици и анорексия. Успява да се справи и не след дълго съдбата я среща с will.i.am от Black Eyed Peas.

В началото с момчетата тя работи по отделни проекти, но всички те се оказват успешни и Фърги остава за постоянно в бандата. Те имат голям световен успех с два хита на първо място в британския чарт и три - в американския. Освен това се закичват с три грамофончета „Грами" и продават 27 милиона албума и сингли по целия свят.

Самостоятелната си кариера Фърги започва през 2006 г. с помощта на колегите й от Black Eyed Peas. Те заедно правят албума The Dutchess, чието лице е обаче единствено Фърги. Групата не се разпада, но Фърги печели още повече фенове и популярност. За разлика от други изпълнители, които се разделят завинаги след отцепването на някой от членовете, тук нещата стоят по съвсем различен начин - парчетата, с които Фърги се представя самостоятелно, са продукция на групата и всички печелят от тях. И засега стратегията се оказва напълно успешна.

От самостоятелния си албум певицата вади пет топ хита начело с Big Girls Don't Cry. За нея през 2008 г. тя печели „Грами" за най-добра попизпълнителка.

На 10 януари 2009 г. се жени на тайна церемония и в тесен кръг за приятеля си Джош Дюхамел, с когото са заедно то близо пет години. Събитието се провежда при толкова секретни обстоятелства, че дори гостите не знаели до последния момент къде ще се проведе.

Дискография:

Солов албум:
The Dutchess - 2006

Заедно с Black Eyed Peas:
Elephunk - 2003
Monkey Business - 2005
The E.N.D - 2009

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене