Тоше Проески
Изпратено от фен | 30 Ноември 2009 г. | 10120 показвания | 12 коментара

Дата и място на раждане: 25 Януари 1981, гр. Прилеп, Република Македония

Рождено име: Тодор Проески

Псевдоним: Тоше Проески

Любопитно:

Кратка биография:

Тоше живее и израства в Крушево от където са родителите му. Първата му изява на сцена е през 1992 на фестивала ‘’Златно славейче’’ където се явява с песента на влашки ‘’Jас и моjот дедо’’. През 1997 година се явява на Мелфест и Макфест с песните ‘’Пушти ме‘’ и ‘’Остани до край’’. Постига голям успех и с това показва, че му предстои успешна кариера.

Първия си албум издава през 1999 година и още същата година през лятото изнася първия си голям концерт-промоция на албума. Следват още големи концерти на Скопски стадион - 2004,2006,2007 година. На 14-ти Февруари 2007 година Тоше изнася незабравим концерт в столицата на Сърбия-Белград – в Белградска Арена.

Изнася също множество благотворителни концерти: 2004 година по покана на Тони Цетински ‘’Najbolje od nas’’. Отново през 2004 благотворителен концерт в Мостар и Декември  2004 и 2005 година традиционен концерт’’ со музика за живот’’.

През 2004 става регионален посланик на добра воля на УНИЦЕФ и записва песента ‘’ За овой свет‘’ на македонски и ‘’This world’’на английски, която става химн на организацията.

Последният му концерт на 05.10.2007 година на Скопски стадион също е благотворителен под мотото ’’Образованието в одговорност на сите’’. След концерта получава наградата ‘’Майка Тереза’’ за хуманните си дела.

Тази бляскава кариера завършва неочаквано и нелепо… на 16 Октомври 2007 година Тоше загива в автомобилна катастрофа край Нова Градишка.

Дискография

- Некаде во нокта - 1999 г.
- Синот божjи - 2000 г.
- Ако ме погледнеш во очи - 2002 г. Македонска версия
- Ако ме погледнеш у очи - 2002 г. Сръбска версия
- Ден за нас - 2004 г. Македонска версия
- Дан за нас - 2004 г. Сръбска версия
- По тебе - 2005 г. Македонска версия
- Пратим те - 2005 г. Сръбска версия
- Божилак - 2006 г.
- Игри без граници - 2007 г. Македонска версия
- Игра без граница - 2007 г. Сръбска версия
- The hardest thing - 2009 г.

*През 2009 година в негова памет на 25 Януари е издаден английския албум ‘’The hardest thing’’ който трябваше да бъде първата стъпка на Тоше към световна слава.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Иначе ще останем без болници там, казва шефът на Българският лекарски съюз Протестирайте, но не забравяйте отговорността за собственото здраве и това на близките ви, призова той Още акценти от интервюто: Скринингът при хоспитализация е необходимост, но не трябва да е за сметка на болницата или пациента Спазването на мерките в присъствието на

Въпреки че идеалният вариант е маските да се използват еднократно, все повече хора, а и медицински лица удължават живота дори на по-качествените маски N95 с техники за стерилизация. Най-често се прибягва до обработка с белина, кислородна вода, ултравиолетова светлина, висока температура. Според експертите единствената маска

Героят за "Ботев" (Пд) Антонио Вутов обяви, че след време ...
Романът на Добромир Байчев за Белене с национални ...
Френски астрономи откриха една от най-големите космически ...
Индийската актриса Айшвария Раи-Бачан и дъщеря й, която е ...
Диляна Попова сподели снимки с Васко Василев в профила си в ...
Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред ...
Американското космическо ведомство е започнало работа по ...
Неймар няма да играе в "Барселона" през следващия сезон. В ...
Бившата съпруга на най-богатия мъж в света - изпълнителният ...
Ед Шийрън и Дейвид Бекъм сложиха кошери в селските си ...
В понеделник ръководството на МО ще почете 75-годишния ...
РАБОТА Началото на седмицата не е обещаващо заради ...
РАБОТА Първите дни на седмицата са последните за това ...
РАБОТА Ако изчакате до понеделник, когато Меркурий е вече в ...
РАБОТА През първите три дни от седмицата, които са ...
РАБОТА В началото на седмицата, когато са последните дни на ...