За актьорите от „Да върнеш времето назад”

Дуйгу Йетиш

Емел Гьоксю живяла като хипи в Англия, Като тинейджърка Дуйгу Йетиш била като героинята си Гонджа, а Вахиде Гьордюм обича да готви и чете готварските книги като роман...

Емел Гьоксю, която изпълнява ролята на Емине, майката на министъра Муса Байри, в излъчвания по „Нова телевизия" сериал „Да върнеш времето назад", като млада живяла като хипи. Това разказва дъщеря й Фадик Севин Атасой.

Фадик, която също е известна актриса, споделя пред вестник „Акшам", че когато била млада, майка й, която изучавала във Великобритания пантомимика, живяла с приятели от Япония и Югославия като хипи. Емел готвела много хубаво и заедно с приятелите си решила да изкарва пари, готвейки, екзотичните за британския вкус, турски манджи. Бизнесът им тръгнал много добре и спечелили куп пари, разказва Фадик.

Цялото семейство на родената през 1945 г. Емел е от актьори. Тя е започнала артистичната си кариера през 1962 г. в театъра, след пет години играе и в първия си игрален филм. Съпругът й Сьонмез Атасой също има многобройни роли в театъра и киното, голяма известност му носи ролята на Хало в сериала „Долината на вълците".

Фадък Севин Атасой е тръгнала по пътя на родителите си. Тя е позната на българските зрители като Лейла, съпругата на Джемил, от „Мелодия на сърцето". Брат й Ерен Келеш е балетист в Анкарската държавна опера.

Следим телевизионните сериали, в които участваме, за да видим кой как е", разказва Фадик. Гледам „Да върнеш времето назад", за да видя майка ми. Аха, изглежда добре, си казвам. След това си пускам „Долината на вълците", за да видя баща ми. Малко е понапълнял, си мисля", казва тя.

Когато била на 22 години, Дуйгу Йетиш, изпълнила ролята на 16-годишната Гонджа

в „Да върнеш времето назад". Сега, две години по-късно, неузнаваема - отслабнала и много по- красива, Дуйгу играе главната роля в новия сериал на АТВ „Зимна приказка", където си партнира с Джемал Хюнал, познат на зрителите като Керим от „Гордата Аси".

Героинята на Дуйгу е момиче, което не може да чете и пише и прекарва дните си като събира билки в планината, където живее с чичо си и братовчед си. Тя има само една книга с приказки, на която разглежда картинките. В планината тя среща Джемал, в когото вижда своя приказен принц на бял кон. И двамата се влюбват от пръв поглед, но след първата нощ Дуйгу разбира, че героят на Джемал Али Мурат, син на една от най-силните фамилии в района, е женен. На сцената се появява още един мъж - наследник на друга влиятелна фамилия.

За да участва в „Зимна приказка", Дуйгу отслабнала с много спорт и строга диета за два месеца 10 килограма

Сега продължава с този режим заради себе си. Тя учи актьорско майсторство в университета Халич и мечтае да защити докторантура за турската драматургия.

Дуйгу започнала да се занимава с театър още в училище. Нейният преподавател я посъветвал да се обърне към продуцентска агенция още на 16 години. Така, тя започнала да играе първо в рекламни филми, през 2003 година получила роля в турския вариант на "Женени с деца". Успехът й обаче дошъл с „Да върнеш времето назад".

За героинята си във филма -16-годишната Гонджа, Дуйгу казва, че в тинейджърските си години е приличала много на нея. Често огорчавала майка си, въпреки че не се оплаквала като героинята си в сериала, от материалното си положение.

Родителите на Дуйгу също са разведени. Това станало, когато тя била на 11 години:

"Но аз бях зряло дете и колкото и да исках двамата да живеят заедно, уважавах решението им. Сега виждам, че двамата са щастливи поотделно и това ме прави и мен щастлива", казва актрисата. С баща си са в добри отношения, но не е така близка с него, както с майка си.

Сега много съжалявам за това, че като тийнейджър огорчавах майка ми. Тя разбираше, че съм в пубертета и съм в психологическа криза и проявяваше разбиране, но бих искала да не се бях държала така, казва актрисата в интервю за турския вестник „Миллиет".

Сега положението е съвсем друго. Ако не беше майка ми, нищо нямаше да мога да направя. Добре, че майка ми я има, добре, че толкова ме подкрепя. Аз имам прекрасна майка", казва Дуйгу.

Самата Вахиде Гьордюм е известна с това, че обича да готви, а готварските книги чете като роман. Нейните родители са гръцки турци. Има слабост към егейската кухня - с много зехтин, а в хладилника й винаги има мляко, яйца и мед. В Гърция медът е много важен продукт. Той се слага дори на баница и на яйца, казва актрисата, чиято първа главна роля в телевизионен сериал през 2003 г. е била на готвачка.

Вахиде Гьордюм, която сега е на 45 години, е театрална актриса, а в телевизията се снима отскоро. Тя е родена в Измир, където се изселили от Гърция нейните родители - шофьор на камион и домакиня. Завършила като отличник актьорско майсторство в измирския университет „9 септември" и веднага била ангажирана в театър в Анкара.

Емел Гьоксю
Емел Гьоксю
Вахиде Гьордюм
Вахиде Гьордюм
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене