Тирамисуто на Теди Кацарова

Кой готви:

С днешната рецепта от Теди Кацарова започва седмица на десертите в "Гастрогуру". През следващите дни ще ви показваме само вкусни торти, кремове и сладкиши.

А какви други десерти умее да прави певицата, може да разберете от новата книга "От двете страни на съвършената храна" на издателство "Труд".

Продутки:

1 опаковка маскарпоне от 500 г, 5 яйца, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. силно кафе, черен шоколад, по желание - 2-3 с.л. коняк или ванилия на прах

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме със захарта, докато се получи пяна. Добавяме постепенно маскарпонето, като бием внимателно с миксера.

Разбиваме отделно белтъците с щипката сол на твърд сняг. Объркваме внимателно двете смеси, докато получим една хомогенна.

Потапяме бишкотите в задължително изстиналото кафе, (в него може да добавите коняка или ванилията).

Редим в продълговата дълбока порцеланова чиния или друг подходящ съд по следния начин: нанасяме тънък слой от крема най-отдолу, върху него нареждаме потопените в кафе бишкоти, след това слагаме нов ред крем, нов ред бишкоти и повтаряме, докато свършат.

Поръсваме десерта обилно с настърган черен шоколад и какао.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене