Пловдивчани кръщават любимците си Айляк, Айрян, Свинчо и Кокаин

Източник: Shutterstock.com

Пловдивчани са и особено оригинални в избора на име за домашните си любимци. Освен най-разпространените Сара, Рекс, Бък и Макс, по кучешките площадки може да попаднете на Айляк, Бельо, Фройд, Свинчо, Айрян и Кокаин, съобщи Дарик..

Масово отглеждат кучета без порода.От справка в общинския регистър става ясно, че броят на регистрираните домашни любимци без порода е над 660. 350 са немските овчарки, следвани от мини пинчерите, които са 300, хъскита и лабрадори и голдън ретривъри. Под тепетата се срещат и редки породи като Китайско голо куче и Перо де преса Канарио.

Някои стопани кръщават любимците си с претенциозни имена като Bright Light of Moscow Victory Day, Багатур Тракиан Мермедон, Лорд Бари дьо Вал, Принцеса Шуши и Мона Лиза.

Историко-митологическата тематика е сериозно застъпена в именника на пловдивските кучета с имена като Марк Антоний, Ахил, Ерос, Клеопатра, Ришельо, Кубрат, Аристотел, Фидел Кастро и Персей.

Футболните фенове са се отчели с имена като Гунди, Бербо, Меси и Фабрегас.

Сред домашните любимци в Пловдив можем да открием и Рамбо, Джак Спароу, Хю Грант, Прада, Демон, Чикаго, Меденка и Лиско.

Намират се и обикновени имена на кучета като Здравка, Пепа, Бойко, Страхил и Пенчо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене