Мъжът на Кобилкина Делчо Добрев за раздялата: Химията ни изчезна с Наталия


Живеехме като брат и сестра, а не като съпрузи

Изчистихме "боклуците"от живота си

Готов съм за нова връзка

Йогата не е подходяща за нас

Кой е той
Делчо Добрев е бившият съпруг на сексоложката Наталия Кобилкина. От няколко години той е веган. В началото му било трудно, тъй като тежал 115 кг. След това отказал месото и готвените ястия и свалил 30 от тях. Всяка година на 18 август последователите на учението на Петър Дънов се събират край Седемте Рилски езера, където посрещат Слънчевата Нова година, пише България днес. Именно след такова преживяване съпругът на Кобилкина решава, че е време да се "пречисти". Всякак. Първо се разделя с килограмите, а след това и със съпругата си Наталия след 11 години брак. Защо се стигна до там, за първи път отговаря мъжът на Кобилкина.

Лили АНГЕЛОВА

- Г-н Добрев, съвсем наскоро съпругата ви Наталия Кобилкина сподели, че се развеждате. Това ваше "проглеждане", след като станахте веган и вече не живеете по същия начин, отрази ли се и на промяната в семейния ви живот?
- Да. Мисля, че в последните години със съпругата ми научихме и преживяхме много неща, обогатихме се, така да го нарека. В резултат на което ние развихме качества, заложени в нас, като едновременно се изчистихме от ненужните ни влезли "отвън" или миналото "боклуци". Това т.нар. пречистване ни даде един по-ясен поглед и по-силно вътрешно усещане за това кое в момента е най-добре за нас като двойка. И видяхме, че това да живеем разделени е правилното решение. Разбира се, действията ни не означават, че когато сме били заедно, сме били в "грешка". Просто тогава сме се учили и вървели напред в една посока. Сега правим същото, но имаме различни идеи за бъдещето. Бяхме на кръстопът, затова решихме да поемем всеки по пътя си. Решението за раздяла го взехме заедно и идеята беше, че го правим с цел подобряване на нашето сегашно състояние. Всъщност ние продължаваме да споделяме всичко в живота си, както и ще продължим да работим заедно. Както знаете, тя дава съвети като психолог, аз правя семинари за здравословен начин на живот и хранене.
- А в момента търсите ли нови усещания, нова връзка, човек, с когото да споделите вярванията и търсенията си, готов ли сте за това?
- Да, разбира се. Важно е да има химия между двамата партньори, отделно трябва да има и общи опорни точки във връзката. За мен е важно половинката ми, бъдещата, да разбира моите стремежи и постъпки, да няма разминаване и тя да одобрява моя начин на живот.

- Вярно ли е, че се разделяте с г-жа Кобилкина, защото вече сте като "брат и сестра"?
- Да, ние сме наистина по-скоро като брат и сестра. Отношенията ни са такива, а не като на мъж и жена и това е основната причина за раздялата ни. Съответно при такова положение ние ще искаме да търсим друг тип отношения. За да направим това, без да се лъжем, вариантът е да се разделим навреме.
- Прав сте. На 18 август отново дъновистите посрещнаха Слънчевата Нова година. Бяхте ли със събратята си?
- Не успях, защото имах работа извън България. Аз се занимавам с бизнес развитие на българска компания в Централна Азия и Източна Европа. Това ми попречи, но изповядвам принципите на живот на Учителя Петър Дънов.
- От колко години сте веган?
- Преди 4 години започнах първо с промените в храненето. Отначало беше само увлечение, с което да си помогна за сваля някой и друг килограм. Не че ми е било проблем теглото, дори не съм имал здравословни трудности, просто се чувствах "тежък". По същото това време спрях да ям месо. Причината беше, че организмът ми сам започна да го отхвърля и ми ставаше неприятно и дискомфортно, когато го консумирах. Смятам, че това се случи и благодарение на енергетичните и духовни практики, с които усилено се бях захванал по това време. Нещата започнаха да се развиват много динамично и буквално след няколко месеца преминах към суровоядство. С днешна дата практикувам разделно суровоядство, т.е. на практика се храня основно с плодове, без да ги смесвам помежду им.
- Кой пръв ви запали по учението на Учителя Петър Дънов?
- Майка ми ми изпрати една книжка на Петър Дънов "Заветът на цветните лъчи на светлината", с която и започнаха по-сериозните ми вътрешни и външни промени. Както споменах, спирането на месото се получи съвсем естествено, от само себе си, без да правя някакви опити или да се придържам към определени схеми на хранене. Беше така: в един прекрасен ден, както обикновено, на обяд си ям пилешко месо и картофи. Но забелязвам, че когато преглъщам месото, получавам буквално физически дискомфорт в тялото и в стомаха. Усещането беше все едно гълтам нещо бодливо, което се впива в моето тяло. Отначало си помислих, че може би нещо не е наред със стомаха ми, но при повторни опити през следващите дни да ям месо резултатът бе същият. И това се наблюдаваше само при консумацията на месо.
- С каква точно енергетична и духовна практика се занимавате в момента?


- Активно съм се занимавал по руската система ДЕИР (далечнонасочено енергоинформационно развитие), като практикувам елементи от нея и в момента. Основно обаче прилагам учението на Учителя Петър Дънов. В момента на Земята има хиляди учения, философски направления, системи за развитие. На някои им допада една система, на други друга, всичко е индивидуално и чисто практично. Човек, пробвайки една система, вижда как тя му действа или не на него, и сам избира. Всеки може да си намери практики, най-подходящи за него. Често хората изучават и практикуват различни системи и от тях взимат различни елементи, правейки си "компилация". И аз правя същото.
- Вярвате ли в кармата - закони за причини и последствия, които ние създаваме?
- Да, определено, изпитал съм ги и периодически виждам действието на кармата. Но според мен е добре човек да насочва своето внимание към сегашния момент и да подобрява нещата от текущия момент, отколкото да отдава внимание на кармата.
- Дънов учи, че хората ще помъдреят, когато престанат да се противопоставят един на друг, когато вместо да се отричат, започнат да се допълват. Затова ли учението му комбинира практики от йогизма, а той нарича себе си Беинса Дуно?
- Тъй като всички хора са свързани, а обкръжаващият свят е нещо като огледало на самия човек, противопоставяйки му се, той реално се противопоставя не себе си. Така се получава и конфликтът. Специално за помъдряването моята представа е, че човек, получавайки информация, може да я приложи на практика, като влага и преживява любовта. Вследствие на приложеното знание и преживяване, на извършената работа той получава знание, което може да отвори частичка от истината, която да го направи по-мъдър. Не мисля, че има сериозни комбинации с йогизма. При йогизма системите се различават и подходите са по-различни. Споделям мнението на Учителя, че древните йогически техники може би не са най-подходящи за европейските и славянските народи. Но това все пак е общо твърдение, има хора, на които много добре им се отдават. Не виждам връзката между духовното име на Учителя с йогизма.
- Какво от учението на Дънов прилагате в беседите и лекциите, които водите?
- Най-много прилагам молитвите, защото виждам тяхното великолепно въздействие. Благодарение на тях преминах към по-здравословно хранене. Мисля, че те биха помогнали на всеки, при положение че е искрен и се моли от сърце.

Целия текст, снимки, още факти четете в "България Днес"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вики Терзийска отглежда салвия и розмарин в дома си
Христо Пъдев: Няма подготовка за това да си баща
НЛО над България? (Снимки)
Гала, бабата на Лора: Огромно щастие, а тежи само 2,920! (Обзор)
Димитър Бербатов по ханбок в Сеул (Снимки)

Напишете дума/думи за търсене