5 „красиви” грешки, които ни карат да изглеждаме по-стари

Толкова сме пристрастени към красотата, че сме в състояние да накичим лицата и косите си с всевъзможни накачалки, които обаче вместо да изпишат вежди, ни изваждат очите. Понякога почти буквално. В стремежа си да изглеждаме добре, почти не пестим сили и средства, за да придобием желания вид в огледалото. Да, но има няколко „красиви” грешки, които ни карат да изглеждаме не само по-непривлекателни, но и състарени.

Прекалено много основа

Нанасянето на плътен слой основа е абсолютно видимо и без въоръжено око за някого, който е в компанията ви дори от няколко секунди. Опитайте се да бъдете минималисти в нанасянето на основата или я заменете с овлажнител с по-тъмен нюанс. Покажете на събеседника кожата си, а не целия несесер с помади, изсипан върху лицето ви.

Коректор под очите

Тъмните кръгове под очите са напаст за красотата. Повечето часове сън и подходящ хранителен режим със сигурност ще ви подарят по-красив изглед. Доста често обаче жените прибягваме до коректор, който да подмлади очите ни. Но с напредването на възрастта, кожата под очите изтънява. Това означава, че трябва да редуцираме количеството коректор под очите, защото иначе гледката на сбръчкан епител, подчертан с повечко козметика, никак не е прелестна.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене