Звездни вегетарианки (галерия)

снимка: Ройтерс

Млади, красиви и вегетарианки. Това не е рекламен слоган, а описанието на голяма група известни личности, които са приели защитата на животните като своя собствена мисия.

Лице на годината

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Всяка година Организацията за етично отношение към животните РЕТА присъжда титлата “Най-секси вегетарианка”. Преди няколко години тя отиде при звездата от сериала “Д-р Хаус” Оливия Уайлд. Актрисата признава, че отдавна се е отказала от месото и се чувства по-заредена с енергия, когато консумира само растителни храни. Тя се обявява твърдо и против опитите с животни в козметичната индустрия.

Малка промяна
снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

От години Натали Портман е веган и не консумира никакви животински продукти. Не носи кожени изделия и участва активно в кампании за защита на животните. Едва след като забременява, лекарите я съветват да включи месо, мляко и яйца в менюто си. Натали твърдо отказва за месото, но се съгласява за яйцата и млякото, за да не излага на риск развитието на бебето си.

Семейно влияние

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Когато се среща с Елън ДеДженесис, животът на Порша де Роси се променя коренно. Двете имат прекрасна любовна връзка и през 2008 г. дори вдигат една от най-пищните гей сватби в САЩ. Порша признава, че Елън я учи на невероятно много неща, вдъхва й самоувереност. Едно от нещата, за което Порша взима пример от Елън, е вегетарианството. Актрисата, която преди години не само яде месо, но и обожава да носи кожи, е оставила всичко това в миналото.

Една от първите

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Ким Бейнсингър е една от първите звезди в Холивуд, която позира гола в рекламна кампания на Организацията за етично отношение към животните РЕТА. Тя никак не се притеснява да се разголи, защото го прави в името на добра кауза. Кампанията е под наслов “Чувствай се добре в собствената си кожа и не носи чуждата!”. Самата актриса никога не носи кожи и не яде месо.

Бихте ли изяли котката си

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Кристен Бел, която познаваме от сериала “Вероника Марс” и от филмите “Пак ли ти” и “Когато си в Рим”, още от тийнейджърка е вегетарианка. Актрисата неведнъж е заявявала: “Като погледна сурово или сготвено месо, първата ми асоциация е, че някой ще изяде собствения си домашен любимец. Вие бихте ли изяли котката си например? Аз, не!”

Кожата ми е по-хубава, килограмите - по-малко

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Алиша Силвърстоун позира гола в реклама, популяризираща вегетарианството, и бързо се превръща в една от най-известните вегетарианки в цял свят. “Откакто спрях да ям месо, не само се чувствам и изглеждам по-добре, кожата ми е много по-хубава, килограмите - по-малко. И осъзнах, че мога да бъда чута, стига да казвам на хората нещо, в което наистина вярвам”.

Пинк иска да се забрани ловът на лисици

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Въпреки че има имидж на лошо момиче, певицата Пинк от години е вегетарианка, участва активно в кампании за правата на животните, част е от протести срещу насилието върху тях и открито негодува срещу използването на кожи в модната индустрия. Пинк дори отказа да пее пред британското кралско семейство с довода, че ще го направи, когато кралицата забрани популярния във Великобритания лов на лисици.

Не яде месо от 20 години

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Британската певица Леона Луис открито заявява: “Аз съм против жестокостта към животните. Вегетарианка съм от двайсет години и не притежавам никакви дрехи, обувки или чанти от естествена кожа”. Отказва да участва на откриването на търговски център, защото най-предлаганите стоки в него са кожени палта и аксесоари.

Съвет към бащата

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Челси Клинтън също е в листата на известните вегетарианки. Тя убеждава баща си Бил Клинтън да се подложи на растителна диета заради сърдечните му проблеми. Челси от тийнейджърка дава пример в семейството си за здравословно хранене и на сватбата си настоява да се сервират повече вегетариански ястия.

За още интересни истори четете mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене