В кухнята на Стефания Колева: У нас постоянно се смесват рецепти от различни националности
Румяна Смилкова | 29 Март 2018 г. | 671 показвания | 0 коментара

Стефания Колева е успешна актриса, има заразителен смях и освен това е добър кулинар. Има това умение по наследство. И майка й и баба й правят кулинарни шедьоври. На чаша чай поговорихме за това какви гозби приготвя на семейството си и с какви сладости свързва детството си.

Стефания, за удоволствие ли готвиш у дома или по задължение?

Много обичам да готвя и затова винаги има нещо сготвено вкъщи. Моето семейство - мъжа и дъщеря ми, пък и майка и татко, са любители на супите. Ядем ги във всякакви разновидности, и топли и студени. Обожаваме зеленчуковите. С удоволствие правя крем супа от броколи, спаначена или доматена. В минестроне „плуват” всякакви зеленчуци – боб, грах, зеле, може да се сложи и фиде и е много вкусна. Гъста е като яхния. Любимите ми хора винаги хапват и салати.

От кого наследи уменията си в кухнята?

В моето семейство жените са майсторки в кухнята. Майка ми е страхотна кулинарка, баба ми също, и понеже у нас се смесват рецепти от различни националности, ястията винаги са различни и безобразно вкусни. Майка приготвя меса невероятно. Баба ми е специалист по сладкишите. Спомням си нейните лунички. Преди години нямаше фигурки за изрязване на тесто и тя ги правеше с чаша, а аз я наблюдавах с интерес. Тя е майстор на сладкиша гато. Това е сиропиран кекс с различен плод - праскова, кайсия, череши. Винаги си облизвам пръстите след нейния шморн. Това е австроунгарски десерт. Представлява нещо като дебела палачинка, но с по-особен вкус. И е огромна, дебела и леко препечена. Поднася се със сладко или с пудра захар. Шморнът е лесен за приготвяне, но много го обичам. Като отида в Германия и винаги си поръчвам от него.

Цялото интервю четете на mila.bg

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

И крайбрежието на Амалфи пощадено В община Ферера Ербоньоне няма регистриран нито един заразен с коронавирус жител, въпреки че е в епицентъра на епидемията в Италия. Като че ли 1000-та жители са имунизирани и тя е единствената в област Ломбардия без заразени. Намира се в провинция Павия, където има над 2000 заразени

На 92 години умря Адиля Котовская, лекарката, подготвила Юрий Гагарин за полета му в космоса, съобщиха от Руската академия на науките. Адиля Котовская е родена на 22 октомври 1927 г. в Самарканд. Работи по пускането на кучета с геофизически ракети, тяхната подготовка и обезпечава полета на знаменитата Лайка през 1957 г

Всички партии единодушни - няма да се спира работа, трябва да се приемат важните закони Дебатите може онлайн, но по конституция трябва физически кворум и събиране за гласуването Парламентът да заседава временно в НДК, където в зали 1 или 3 има достатъчно място депутатите да са на безопасно отстояние

Темите за вируса и за кралското семейство вече идват малко ...
Брандът "Кайли Скин" на риалити звездата и млада ...
Анализът на открити в РЮА останки от хоминиди навежда на ...
Френски проговори фолкпевицата Райна. И то само за няколко ...
Целият свят беше шокиран от новината за отлагането на ...
Фолкпевецът Борис Дали се оказа един от най-големите ...
Легендата на "Милан" Алесандро Костакурта се оказа машина в ...
Валентин Михов е бивш президент на ЦСКА, БФС и един от ...
Бутилки с минерална вода вместо гири и пълна раница вместо ...
Китай ще ускори изграждането на своята 5G мрежа, като ...
Мащабна офанзива на трансферния пазар готви "Манчестър ...
Без тържества ще прекара рождения си ден професорът ...
Режисьорите на сериала трябвало да обясняват, че снимат ...
“Нито педя” - така Начко и Начо отсичат, че при тях земя не ...
Излезе брой 1. за 2020 година на най-авторитетното списание ...
Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е ...