6 идеи за нетрадиционни предястия

Зеленчуков чипс

10 мин (без времето за печене)/ 1–2 порции

Нарежете на тънки слайсове 1 глава цвекло, 2 моркова и 2 картофа. Поръсете ги със сол или подправки на вкус. Върху тава, покрита с хартия за печене, запечете първо картофите на 180°С до златиста коричка. Отделно изпечете цвеклото на 150°С за около 40 мин, като периодично разбърквате. Морковите изпечете за 40 мин на 140°С. Поднесете готовия чипс със сос или дип по желание – домашен кетчуп,кисело мляко с копър и др.

Тънка пица с круши и сирене

25 мин (без времето за втасване на тестото)/ 1–2 порции

За тестото смесете 4 с.л. брашно, 2 г мая и сол на вкус в кухненски комбайн. Отделно разбъркайте 1 ч.л. зехтин и 3 с.л. вода. Съберете двете смеси и на ръка замесете хомогенно тесто. Месете 2 – 3 мин на посипан с брашно плот. Покрийте с кърпа и оставете на топло за

40 мин, докато тестото увеличи размера си 2 пъти. Отново размесете за 1–2 мин. Разстелете в тава. Обелете 1/2 круша, почистете от семената и нарежете на тънки резени. Нарежете на тънко 50 г моцарела. Наредете върху тестото крушите, отгоре сложете моцарелата, поръсете с щипка кафява захар. Печете 6–7 мин 220°С. Преди поднасяне и нарежете на 4–6 части и украсете със свежа рукола.

За останалите идеи четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене