Какво става с тялото, когато отслабнем с много килограми

снимка: Pixabay

Според Световната здравна организация почти 2 милиарда хора по света са с наднормено тегло, без да броим децата. Смята се, че допълнителното тегло е огромна заплаха за здравето и е основната причина за развитието на диабет тип II и сърдечносъдови заболявания.

Вижте какво се случва с тялото, когато загубим повече от наднорменото си тегло.

1. Здрави зъби

За хората на възраст от 18 до 36 години затлъстяването може да бъде причина за развитието на пародонтит - възпаление на тъканите около зъбите.

Здравословна диета и физическа активност може да помогнат да се предотврати развитието на това заболяване или поне да се забави скоростта на развитие на пародонтит.

2. Намалява рискът от бъбречна недостатъчност

Затлъстяването води до недостиг на нефрон. Нефроните са специални бъбречни клетки, където се случва филтрирането, абсорбцията и секрецията на различните елементи в организма. Ако масата на мастната тъкан продължава да се увеличава, механизмите на бъбреците буквално се разпадат, което води до бъбречна недостатъчност.

3. Понижава се рискът от диабет тип II е намален

Диабетът тип II се появява, когато тялото загуби способността да произвежда инсулин. Голямо количество мастни депозити прави клетките по-малко чувствителни към инсулин и захарта остава в кръвта, което води до развитие на болестта.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене