5 съвета за грижа за косата през есента

Есента е благоприятен период за предпазване на косата от студа през зимата и авитаминозата през пролетта. Точно сега трябва да извършите няколко процедури, които ще направят косата Ви здрава, мека и лесна за стилизиране.

Поддържане на вътрешен баланс

Косата изглежда добре само ако е здрава. Това е особено важно през есента. Препоръчително е да се приемат витамини. Те ще Ви помогнат да се справите със студеното време и да възстановите състоянието на косата си.

През този период трябва да спазвате диета. За да бъде косата Ви здрава, трябва да ядете повече храни, съдържащи селен (лук, чесън, гъби), йод (морски водорасли, риба треска, риба тон, калмари, миди, скариди), калий (сушени кайсии, портокали, патладжани, моркови, домати, цвекло, елда). Орехите, слънчогледът и семената от тиква също са полезни.

Използване на термална защита

Трудно е да си представите какво можете да правите без сешоар, особено през зимния сезон. Но постоянното използване на сешоар изсушава косата. За да намалите отрицателното въздействие, трябва да използвате гелове и кремове с термична защита, както и да използвате студения поток на сешоара. Това няма да повлияе на скоростта на изсушаване, а и косата ще бъде с по-добър вид.

Ежедневната употреба на преса също влияе върху външния вид на косата. Понякога е необходимо да дадете на косата възможност да си почине: без стилизиране, само шампоан, балсам и маска за коса.

Добавяне на естествени масла

Веднъж или два пъти седмично е добре да се използват маски и масла на основата на естествени съставки. Преди да измиете главата си, трябва да нанесете масла върху косата. Те ще я защитят от чупливост, изсъхване и цъфтеж. Например аргановото и кокосовото масло ще върнат на косата силния блясък и мекота и ще улеснят разресването.

Много марки произвеждат масла за коса. Когато избирате продукти за грижа за косата е по-добре да предпочетете естествените съставки, без сулфати и силикон.

Обновяване на цвета на косата

Модерната боя за коса не само боядисва, но и защитава косата. В състава на боите често има добавки, които придават блясък, копринена мекота и улесняват разресването. Например боите от линията L'Oreal Professionnel Inoa Supreme придават наситен цвят, подхранват и овлажняват косата.

Подстрижете излишното

Дори момичетата, които пускат косата си да расте е добре да посещават фризьор поне веднъж на всеки три месеца. Той ще отреже цъфтящите краища и ще обнови прическата. Тя ще изглежда не само по-добре оформена, но и ще се подсили ефектът от маските и допълнителните грижи в дома.

Много фактори влияят върху красотата на косата. Структурата на косъма и типа кожа не могат да бъдат повлияни, но има много опции, достъпни за всеки, с които можете да постигнете невероятни резултати. На първо място – всичко е свързано с грижата за себе си и за Вашето здраве.

Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене