Най-малката дъщеря на Хачо Бояджиев Мария-Луиза с песен за Деня на победата (Видео)
Цветелина Шенева | 10 Май 2019 г. | 968 показвания | 0 коментара

Завършила е оперно пеене в консерваторията, през 2018 г. записва да учи магистратура в Москва

Мария-Луиза - най-малката дъщеря на известния тв режисьор Хачо Бояджиев, направи песен и видео за Деня на победата 9 май. Момичето пее “Нам нужна одна победа”, която за първи път излиза през 1970 г. във филма “Белорусский вокзал” в изпълнение на Нина Ургант.

Мария-Луиза е завършила Националната музикална академия “Панчо Владигеров” с оперно пеене, а миналата година заминава за Русия, за да следва магистратура. Все пак страната е огромна и в нея тя може да има по-голямо развитие в професионален план.

“Идеята да изпеем тази песен беше моя, защото много я обичам. Винаги съм искала да я изпея и сега, след като ме поканиха да я изпълня в института, в който изучавам руски език, в Москва за Деня на победата, това се реализира. Мисля, че беше изключително тематичен избор. Това е много силна песен за война, в която са загинали повече от 27 млн. души. От тях има и много наши жертви (войната срещу фашистка Германия)”, разказа за “24 часа” Мария-Луиза. И добавя: “Нека никога не забравяме тези милиони жертви, дали живота си на тази дата! Пожелавам светъл празник! Нека борбата за мира никога да не спира!”

Мария-Луиза и преди е имала изяви на концерти в института, в който учи езика. На тях се запознава с Хасан Белкасм (Алжир), с когото после започват заедно да пеят, като той ѝ акомпанира прекрасно на два инструмента - канун и виолончело. Хасан участва и в кавъра на “Нам нужна одна победа”, който Мария-Луиза направи.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снимка на обичния си град Русе, измит от дъжда и с блеснала дъга над покривите ни изпрати проф. Цветомир Василев от Русенския университет. Той много обича града си и винаги се е връщал тук, където и да ходи. Отказвал е и работа другаде заради града и студентите си. “24 часа” стартира от 24 май един патриотичен проект - “Сърцето ми е тук”

Шефът и основен спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов и брат му Боян са имали 2-часова среща с преставители на различни фракции на феновете на ЦСКА. На нея му е било обяснено, че няма как да стане обединение при поведението на отговорните хора в клуба му през последните месеци. Единствено може да му бъде простено

Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза, че сме били емоционални, не сме си плащали данъците и не сме се самоосигурявали, което не е вярно“. Това коментира пред bTV певецът Васил Найденов. Той обясни, че за 9 години – от 2010 до 2019 г., е платил близо 650 000 лв. данъци и осигуровки

Китаристът на легендарната рок банда Queen - Брайън Мей, е ...
"Левски" ще играе контрола с "Витоша" (Бистрица) на 30 юни, ...
Яна Маринова се показа като чавдарче за
Плъховете стават агресивни не по отношение на хората, а ...
Феновете на Левски закупиха над 22 хиляди виртуални билета ...
Двукратният победител в най-гледаното музикално шоу Иван ...
Съчки събирам, пръчки намирам... Явно на Икебаната любимото ...
По бели чорапи до прасеца и бял потник, изпълнителят Папи ...
Консорциум от френски компании обяви днес, че започва ...
Японското правителство иска да подобри дигиталната ...
Десантният кораб "Портланд" на ВМС на САЩ извърши успешно ...
Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг ...
Майк Тайсън ще се завърне на ринга, а неговият противник ще ...
Пламен Константинов – Гибона ще направи сериозни промени в ...
Прочутата лечителка и ясновидка Соня Заварчик е голяма ...
Днес рожден ден има вторият демократично избран президент ...