Кристиано Роналдо

Дата и място на раждане: 5 февруари 1985, Фуншал, Мадейра, Португалия

Рождено име: Кристиано Роналдо дос Сантонс Авейро

Височина: 189 см

Любопитно:

• Диагностициран е с "бягащо сърце", когато е само на 15, поради което се е наложила операция.

• Футболната му кариера се развива мълниеносно, като още на 18 години е привлечен от Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

• Той няма нито една татуировка, защото би му попречило да дарява кръг, а това е нещо, което Роналдо прави ежегодно.

• През 2010-та се ражда първото му дете, момченце на има Кристиано Роналдо младши, без обаче да се оповестява публично името на майката.

• През 2015-та година дарява 5 милиона паунда за пораженията от големите заметресения в Непал през същата година.

• Подписва доживотен договор с Найк през 2016-та година.

Кратка биография:

Кристиано е роден през 1985-та година на остров Мадейра, Португалия. Неговите родители се казват Хосе и Долорес, като баща му загива на едва 52-годишна възраст поради цироза на черния дроб в следствие на прекомерна употреба на алкохол. Неговата майка Долорес пък е диагностицирана с рак на гърдата през 2007-ма, но успява да се възстанови. Освен това Кристиано има и две сестри - Катя и Елма, както и брат на име Юго.

Започва футболните си изяви във юношеските формации на три португалски отбора - Андориня, Насионал и Спортинг Лисабон. Кариерата му се изстрелва стремглаво нагоре именно в лисабонския гранд, като от там преминава в тима на Манчестър Юнайтед, воден от легендарния Сър Алекс Фъргюсън. Той успя да спечели редица големи трофеи с Юнайтед, включително и титлата от Шампионска Лига, като отбеляза 118 гола в 292 мача.

След страхотните му изяви с екипа на червените Кристиано премина в Реал Мадрид за сумата от 94 милиона евро и ставайки най-добре платения футболист по онова време - https://www.24chasa.bg/Article/156488. В отбора на белия балет той постигна най-големите си успехи, като футболист, както на клубно, така и на лично ниво. Именно тук Кристиано успя да спечели и три поредни титли в най-комерсиалния европейски футболен турнир Шампионска Лига.

Той приключи кариерата си за Реал с 450 отбелязани гола в 438 изиграни мача, като може да се каже, че по времето си в белия балет Кристиано почти винаги бе фаворит при съответните коефициенти за залагане при голмайсторите - https://extra.bet365.com/news/bg/. След дългогодишния си и изключително успешен престой в испанската столица Роналдо пое ново предизвикателство, акустирайки в Италия с екипа на Ювентус през 2018-та.

Кристиано започва да играе за мъжката формация на португалския национален отбор по футбол през 2003-та година, когато е само на 18. От тогава насам той има цели 157 мача и 88 вкарани гола за своята родина, което го прави абсолютен рекордьор за своята родина по тези показатели. Освен това, с фланелката на моряците той има и една титла от европейски първенства, както и един загубен финал от европейското, на което Португалия бе домакин през 2004-та година.

В личен план, от няколко години насам Роналдо е заедно с Джорджина Родригес. Също така, Кристиано има една дъщеричка на има Алана Мартина от атрактивната испанка, като четвъртото дете на португалеца се появява на бял свят в края на 2017-та година - https://www.168chasa.bg/article/6595768, когато той все още е футболист на Реал Мадрид.

Кристиано Роналдо притежава модни бутици, които носят името CR7 - неговите инициали и легендарния номер, с който той играе. Първия бутиков магазин на звездата е отворен в неговия роден остров Мадейра, а малко по-късно магазин CR7 се появява и в португалската столица Лисабон.

Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене