С дете на почивка в планината

Лятната ваканция в планината може да бъде незабравима както за Вас, така и Вашето мъниче и в следващите редове ще разгледаме защо.

Планината дава толкова разнообразни възможности за отдих, тя е пристан, бягство от града, където може да се потопите в тишина, спокойствие и чист въздух. Планинската почивка несъмнено е здравословна почивка, както за тялото, така и за ума. Чистият въздух, разходките сред природата ще Ви енергизират и витализират. За децата планинската ваканция също е изключително полезна и предлага множество възможности за отдих.

За щастие България е благословена с приказно красиви планински местности, а един от най-известните планински курорти у нас несъмнено е Банско.

Ето какви възможности за планински туризъм предлага красивия Банско.

Сгушен в полите на Пирин планина, градчето е изключително популярно, както за български, така и за чуждестранни туристи и макар зимния сезон да е доста интензивен, през топлите месеци възможностите за забавления също не са малко.

През лятото в планинския град се организират множество фестивали за ценители на всякаква музика - от поп звучене, през джаз, класическа, оперна до фолклорна музика, има и филмови и театрални фестивали. Така например, съвсем скоро Банско ще бъде, за поредна година, домакин на един от най-успешните музикални фестивали у нас - Джаз Фестивал Банско 2019.

В топлите месеци може да се насладите на планински пешеходни турове по интересни екопътеки, може да яздите кон или да карате колело в планината, има възможност за скално катерене, рафтинг и каякинг, каньоинг, пейнтобол, off road и ATV каране.

Освен екстремните забавления, които може да си организирате заедно с Вашето дете, градът предлага и редица културно-исторически мероприятия, които ще обогатят познанията както на Вас, така и на детето. Сред по-интересните дестинации, които заслужават Вашето внимание са музейния комплекс в Банско, в който се намират редица исторически къщи музей на прочути български възрожденци като Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и други.

Ако сте решили през лятната ваканция Вашето дете да продължи с учебните занимания и да подсили нивото на владеене на чужд език, в Банско се организира ЛъкиКидс - единственият детски международен лагер в града. По време на седем или четиринайсетдневния престой на Вашето дете, то ще изучава интензивно английски език всеки ден, освен учебния процес по най-модерните методики като Слънчева педагогика, Монтесори и други, децата имат организирани многобройни активности в планината като конна езда, планинско колоездене, преходи в планината, пейнтбол. Ако желаете да бъдете заедно с Вашето дете по време на участието му в детския лагер - това е чудесно, защото ще имате свободно време за себе си, посещавайки както разнообразните мероприятия, които се организират в Банско, така и внушителния СПА комплекс на Лъки Банско СПА & Релакс, където се организира и самият лагер.

Банско ще Ви изненада приятно и със своята кулинарна култура, храната е вкусна и типично българска. Сред най-известните ястия са банска капама (приготвя се в глинен съд и се използват различни видове месо), бански чомлек (също се приготвя в глинен съд и се добавят свински и телешки джолан, картофи, лук, морков, домати), бански суджук, бански старец и други.

Банско е райско кътче, разположено само на 2 часа път от София. Тук можете да прекарате незабравима ваканция с цялото си семейство, защото възможностите за отдих са многобройни. Каквито и атракции и мероприятия да посетите, каквито и забележителности да разгледате, Банско ще остане завинаги в сърцето на Вас и Вашето дете.

Напишете дума/думи за търсене