За първи път този септември за традиционния празник „Средата на есента" в Китай ще се продават лунни кексчета „Юебин" с „отгледано" в лаборатория месо, съобщи Китайското национално радио.
Пълнежът на сладкишите ще бъде с алтернатива на месото от растителни протеини, информира Радио "Китай".
„Учените се опитват да намалят неприятната миризма на растителния протеин и да доближат максимално вкуса на веганския продукт до месото", заяви Ли Дзян, доцент във факултета по хранително и химично инженерство на Пекинския университет по технологии и бизнес и ръководител на екипа.
Производството на „фалшиво" месо е нов популярен сектор в света на науките за храните. По-рано този месец „Burger King" пусна нова версия вегетариански хамбургер, продуктите за който се доставят от „Impossible Foods", стартъп, който разработва щадяща околната среда алтернатива на месото.
Коментари (0)
Вашият коментар