Раздават награди за топ снимка с чадърите на Самоводската чаршия
Дима Максимова | 23 Септември 2019 г. | 127 показвания | 0 коментара

Ако сте един от хилядите жители и гости на Велико Търново, които през дългия уикенд си правиха селфи с пъстроцветните чадъри, занаятчии, улични артисти на Самоводската чаршия, може да се включите във фотоконкурс с награди.

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” го обяви за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самовоската чаршия и Фестивал на занаятите.

Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на фестивала, който приключва днес. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на Noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com, казват организаторите.

Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики, уточняват от екипа на турагенцията.

Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието във фейсбук.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия. Специална награда ще бъде присъдена и на снимката, спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти се включиха над 60 творци от цялата страна. Хиляди гости наблюдаваха изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново. По време на фестивала имаше демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.

Допълнителен колорит и настроение на събитието  внесоха 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. В деня на независимостта дори булка избра забележителния декор за сватбена фотосесия.

Празникът на Самоводката чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният британски певец Том Джоунс днес отбелязва своя 80-и юбилей, предаде ТАСС. Изпълнителят, истинското име на когото е Томас Джоунс Удуърд, е роден на 7 юни 1940 г. в град Понтиприд, Южен Уелс, графство Гламорган. Започва да пее рано, устройва представления за гостите на родителите си, изявява се по сватби, предава БТА

На 7 юни 1988 година, преди 32 години, излита вторият български космонавт Александър Александров. Той е първият българин на космическа станция и освен това е сънародникът ни, прекарал най-дълго време в Космоса. Подборът за първия набор български космонавти започва през 1977 г. Всички кандидати са военни летци

„Равно е за равносметка. Мен ме плаши настройката на хората, че каквото беше, беше, всичко е ок. Ако оставим нещата на самотек, ще имаме проблеми. Трябва да поддържаме надзора на високо ниво. Моят призив е все още да не считаме, че всичко е отминало и да продължим с мерките, така че да не се връщаме назад“

Изложбата на известния маестро, който от години пътува "с ...
Ивет Лалова може да лови и облаци. Най-добрата ни ...
"Ветрове над Камино" оглави класацията на "Ню Йорк ...
Най-любимото място за литература и срещи с приятели над ...
Творчеството на известните филмови композитори Джон Уилямс ...
Роговете на десетки носорози в три резервата в РЮА бяха ...
Световният №1 в тениса Новак Джокович е на двора, вместо на ...
Преоткриват позабравеният майстор на черно-бялата ...
Галерия "Нюанс" (София 1000, ул. Иван Денкоглу 42) ...
Александра Петканова сподели провокативна снимка в ...
Звездата на „Ювентус“ Кристиано Роналдо смята да изпробва ...
Певицата Били Айлиш каза, че никога не се е чувствала силна ...
Сингапур разработва преносими устройства, които властите ...
100-годишна изоставена къща в софийското село Лозен е декор ...
Кубрат Пулев проговори за края на връзката си попфолк ...
"Тази сутрин направих своя сутрешен крос в дунавската ...