Графа гледа на живо в Лондон как Били Айлиш взема награда БРИТ

Графа заедно със съпругата си Мария на наградите БРИТ
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ГРАФА

Големите победители на церемонията са лица от новата музикална генерация

Владимир Ампов - Графа и съпругата му Мария присъстваха на юбилейната 40-а церемония по раздаването на престижните музикални награди БРИТ, която бе в известната зала О2 Арена в Лондон. “Сбъдната мечта е”, написа Графа в инстаграм.

Двамата видяха на живо как 18-годишната Били Айлиш, която спечели 5 награди “Грами” преди месец, почти се разплака, приемайки статуетката БРИТ в категорията за най-добра международна соло изпълнителка. От трибуната каза, че напоследък се е чувствала мразена заради негативните коментари по неин адрес в социалните мрежи, но усмихнатите лица на феновете ѝ я карат да заплаче от радост. 

Били Айлиш почти се разплака на сцената.
Били Айлиш почти се разплака на сцената.

Големите победители са все изпълнители от новата музикална генерация, оставяйки на заден план известни артисти като Ед Шийран и Тейлър Суифт. 23-годишната Мейбъл спечели приза за най-добра британска соло изпълнителка. Тя припомни, че точно преди 30 години майка ѝ - певицата Нене Чери, си е тръгнала от церемонията БРИТ не с една, а с две статуетки - за международен пробив и международна соло артистка.

Най-голямата награда грабна 23-годишният Луис Капалди с песента си Someone You Loved. Той обясни, че тя не е посветена на бившата му половинка Пейдж Търли, а на баба му, която е починала преди няколко години. “Благодаря на майка ми и баща ми. Благодаря и на баба ми... че почина”, някак неловко, но и леко комично завърши речта си Капалди. 

Луис Капалди спечели наградата за песен на годината.
Луис Капалди спечели наградата за песен на годината.

21-годишният рапър Дейв спечели приза за албума си Psychodrama. Той изпълни на живо сингъла си Black, с който подкрепя цветнокожите. Самият Дейв свиреше на пиано, докато пееше. В края промени текста на парчето. “Истината е, че нашият министър-председател е истински расист”, каза той, визирайки британския политик Борис Джонсън. 

Дейв изпълни песента си Black, с която подкрепя цветнокожите.
СНИМКИ: РОЙТЕРС
Дейв изпълни песента си Black, с която подкрепя цветнокожите. СНИМКИ: РОЙТЕРС

След церемонията Графа и съпругата му отидоха на афтърпартито на наградите БРИТ, от което Мария пусна кадри в социалните мрежи. На тях се вижда как хора танцуват, облечени в костюми с пера и светещи гирлянди.  

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене