Щафета на живот и смърт

Краси Анев се представя най-силно от българския тим

Поправка чака биатлонистите на европейското първенство

Мъжката щафета ще се хвърли в битка за влизане в Топ 8 на световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Ит). Тимът все още не е гарантирал солидно държавно финансиране за следващия сезон по предписанията за осигуряване на спортните федерации. За целта отборът трябва да има класиране в Топ 8 на световно първенство или Топ 6 на европейско.
Карето в състав Владимир Илиев, Красимир Анев, Димитър Герджиков и Антон Синапов ще старира в събота от 16.45 ч. Преди това България ще разполага и с женска щафета. Дамите ще бъдат водени от Милена Тодорова. Освен нея в тима са още Мария Здравкова, Даниела Кадева и Дафинка Коева.
Красимир Анев се намира в топ форма след три влизания в Топ 30. Той остана 13-и в преследването и 18-и в индивидуалния старт на 20 км. Силното представяне гарантира участие на самоковчанина в последната дисциплина в неделя - масовия старт. При жените там ще стартира и Милена Тодорова.
Ако биатлонистите не успеят с покриване на държавните нормативи за финансиране, те ще имат втори шанс. Това ще се случи няколко дни по-късно на европейското първенство в Беларус. Конкуренцията там ще бъде доста по-лека, защото големите звезди ще вземат почивка след световния шампионат. Мартен Фуркад (Фр) и компания ще се фокусират върху следващия старт от Световната купа в Нове Место (Чех), който започва от 5 март.
През миналата година Красимир Анев стана европейски шампион на 20 км.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене