“Минута е много” празнува 40 г. от първия си ефир

Проф. Лилия Райчева, водещият Петър Вучков и неговият наследник Стефан Спасов на представянето на “Магията “Минута е много”

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

На 22 февруари 1980 г. - преди 40 години, Българската телевизия за първи път пуска умната игра “Минута е много”. Първото ѝ излъчване е от студио “Младост” с главен редактор Стефан Тодоров и водещ - актьора Петър Вучков. Автор на предаването е проф. д-р Лилия Райчева. Първоначалният замисъл е да се излъчат пет броя, но заради големия зрителски интерес то остава на екран.

Така “Минута е много” се превръща в най-дълго просъществувалата телевизионна игра в националния ефир (1980-2011 г.), създадена по оригинална българска концепция, а водещият ѝ става емблема на интелигентното поведение на екрана.

За да отбележи 40-годишнината на играта, екипът му се събира днес в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” в 13,30 ч. Там ще бъдат раздадени, съвсем в традицията на предаването, награди за верни отговори на зрителите.

Те ще са за онези, които са успели да решат 40-те загадки от книгата “Магията “Минута е много”. В нея са включени 4000 въпроса от различни области. В допълнение има и 40 загадки, задавани от трикратните победители през годините, които са оставени без отговор. (24часа) 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?

Напишете дума/думи за търсене