Принцеса Мириам де Унгрия специален гост на “Златната игла”

Принцеса Мириам де Унгрия и проф. Любомир Стойков
Снимка: Академия за мода

Испанската благородничка Мириам де Унгрия ще бъде специален гост на церемонията за връчване на годишните награди “Златна игла 2020” . По покана на проф. Любомир Стойков тя ще покаже за първи път своя колекция с авторски бижута в ревю. Принцесата е съпруга на княз Кардам Търновски - първородния син на Симеон Сакскобургготски, от когото има две деца - Борис и Белтран.

Самата Мириам де Унгрия е дизайнер, оценител и лидер на мнение в сферата на бижутерията. Тя успешно обединява двете си страсти – дизайн и гемология. Принцеса Мириам представя своята първа колекция бижута през 1991 г. Много скоро след това тя инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и нейн президент. Вдъхновена от българската роза, която толкова харесва, Мириам де Унгрия представя през 2014 г. своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, покойния княз Кардам.

За творчеството й проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, казва: „Бижутата на принцеса Мириам де Унгрия са заредени с много нежност, рафинирана романтичност и деликатна женственост. Тяхната оригиналност в съчетание с прецизност на изработката издават финес и изисканост – качества, които са така типични за принцесата. Радвам се, че тя откликна на моята покана и, че ще бъде важен гост на церемонията „Златна игла“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене