Концертът на Доминго в Москва няма да бъде отменен

Пласидо Доминго СНИМКА: РОЙТЕРС

Запланувният за 28 април концерт на оперния певец Пласидо Доминго в московската зала "Зарядие" няма да бъде отменен, съобщиха организаторите, цитирани от ТАСС.

По-рано мадридският театър "Сарсуела" обяви отменянето на гастролите на баритона на 14 и 15 май във връзка с обвиненията за сексуално посегателство, повдигнати срещу него. На 25 февруари Доминго разпространи в испанските медии заявление, в което се извини на засегнатите жени за причинените им страдания.

Той също така увери, че е готов да поеме "цялата отговорност" за отправените срещу него обвинения, които бяха огласени през последните месеци, предава БТА. 

Доминго ще дирижира в Москва на 28 април "Реквием" на Джузепе Верди в изпълнение на Държавния оркестър на Русия и на Академичния хор "Майстори на хоровото пеене".

ТАСС припомня, че през месец август миналата година Асошиейтед прес съобщи, че девет жени са обвинили Пласидо Доминго в сексуални посегателства. Случаите са от края на 80-те години на миналия век, като някои от посегателствата са били извършени на територията на САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене