Жена насилвана от невидим мъж

Кадър от филма

СЮЖЕТЪТ

В “Невидимият” млада жена на име Сесилия (Елизабет Мос) живее с талантлив и богат учен (Оливър Джаксън-Коен), който обаче непрекъснато я измъчва и насилва.

Една нощ тя успява да избяга и се укрива при сестра си и приятели. Скоро се разчува, че бившият приятел на Сесилия се е самоубил и завещал голяма част от богатството си на нея. Тя обаче вярва, че самоубийството е измама, и започва да усеща насилника около себе си, без да го вижда. Близките ѝ вече мислят, че тя полудява.

Режисьор: Лий Уанел

В ролите: Елизабет Мос, Оливър Джаксън-Коен, Сторм Рийд, Хариет Дайър и др.

Криси Бобич, Popsugar

“Невидимият” е трилър, който е инспириран от класическия роман на Хърбърт Уелс (1897). След едноименния филм от 1933 г. и хоръра от 2000 г. сега новата адаптация внася повече елементи на ужас. Фокусът на филма е героинята на Елизабет Мос Сесилия, която е преследвана от бившия си мъж. Нейна е инициативата да си разделят, макар че мъжът ѝ е брилянтен учен. Той започва да ѝотмъщава, като я тормози в неговата невидима форма. По този начин принуждава околните да помислят, че Сесилия полудява. Това е напълно различна перспектива в основната история. Героинята на Мос е не само специфична спрямо тази филмова версия на книгата, но и тя променя историята по основен начин.

Майкъл Хоган The Guardian - Film News

В интервю за The Guardian Елизабет Мос казва, че обича хорър филмите и винаги ѝ се е искало насилваното момиче да бяга и да крещи от ужас. Ролята в “Невидмият” ѝ предлагала точно това изживяване. Режисьорът я попитал, когато се видели за първи път, дали има против да изиграе ролята на жертва. Тя се съгласила, когато прочела сценария и разбрала, че Сесилия е интересен персонаж. Но най-важното било, че тази роля изглежда напълно съвременна за днешните разбирания – няма морални уроци и притежава чист ужас, като например еталона в този жанр, филма “Екзорсист”. Известни трудности при снимките ѝ причинило кучето на Сесилия, доберман на име Зевс, но постепенно тя свикнала с него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене