Citroen пуска електрическа кола за 6900 евро! (видео)

Citroen пуска на пазара в Европа електрическа двуместна кола, която ще струва 6900 евро с ДДС, ако я платите накуп. Citroen Ami освен това ще може да се кара в повечето страни от ЕС от 14-годишна възраст и от 16-годишна с книжка за мотопеди. Електрическото возило ще се предлага и с дългосрочен наем. Във Франция условията са следните - Дългосрочен наем: €19.99 на месец (версия ami ami; дългосрочен наем за 48 месеца, първоначална вноска €2,644 с екологичен бонус €900 с ДДС във Франция). Електрическата кола ще може да наеме и чрез услегата Free2Move car-sharing: от €0,26/мин (при месечен абонамент от €9.90), с което се превръща в реален конкурент на велосипедите и тротинетките. Продажна цена във Франция е от €6,000 с ДДС (версия ami ami с включен бонус €900 с ДДС във Франция).


Електрическият ситроен трябва да даде отговор на новите очаквания за придвижванията на къси разстояния: по-лесен достъп до централните части на градовете, алтернатива на скутери, колелета, мотопеди, градски транспорт. Решение на достъпна цена, нови форми на потребление и изцяло дигитално преживяване.


Аmi е с ултра компактен размер, 2.41 м, и диаметър за завой 7.20 м, така пътуването и паркирането в града никога не са били толкова лесни.
Аmi е специално проектиран за кратки пътувания из града. Той разполага с литиево-йонна батерия с мощност 5,5 кВтч, разположена под пода и това му осигурява максимална автономия от 70 километра, повече от достатъчна според марката, за да покрие повечето градски дестинации. Колата се зарежда на обществен стълб или в домашно зарядно устройство тип Wallbox на 100% за три часа и от нормален 220V щепсел. Максималната скорост на автомобила е 45 км/ч.


Малък отвън и широк отвътре. Екоколата можете да я разгледате, конфигурирате и купите 24/7 онлайн. Аmi ще се предлага в магазините FNAC и DARTY. Моделът ще бъде на разположение за тест драйв и в специално изградени за това зони. Ami ще се предлага и в дистрибуторската мрежа на Ситроен. Аmi може да бъде доставен директно до купувача.


Поръчките на модела е предвидено да стартират на 30 март във Франция, няколко месеца по-късно в Испания, Италия, Белгия, Португалия и Германия. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите във Франция през юни. Автомобилите за споделено пътуване ще са на разположение в Париж още тази пролет и ще носят логото Free2Move.

AMI ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Дължина: 2.41 м
Широчина: 1.39 м (без огледалата за обратно виждане)
Височина: 1.52 м
Диаметър на завой между стени: 7.20 м
Тегло без батерия: < 425 кг
Общо тегло с батерия: 485 кг
Батерия: 5.5 kWh

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене