6 560 000 евро изкара "Лудогорец" в Европа

Каули Оливейра бележи във вратата на "Интер", но голът се оказа недостатъчен

6 560 000 евро.

Точно толкова изкара "Лудогорец" от наградния фонд на УЕФА след участието си в евротурнирите този сезон. Българският шампион отпадна на 1/16-финалите на Лига Европа от "Интер" след загубите с 2:1 в Милано и 0:2 в Разград. "Орлите" записват поредната си успешна кампания в турнира и са първият отбор от Източна Европа, който за четвърти път прескача групите на турнира. Участието на "Лудогорец" в Европа започна с отпадане от "Ференцварош" в първия предварителен кръг на Шампионската лига. От двата мача с унгарския шампион българите заработиха 280 000 евро. По пътя си към групите на Лига Европа "Лудогорец" елиминира три съперника и изкара още 840 000 евро. Само за участието си в груповата фаза "орлите" получиха 2 920 000 евро, а двете победи и двете равенства им донесоха още 1 520 000 евро от наградния фонд. Класирането на второто място осигури половин милион, а мачовете с "Интер" още толкова. Така финансовата равносметката е повече от добра за шампионите и отборът за поредна година ще получи сериозна сума от европохода си.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев похвали футболистите след отпадането от "Интер". Тимът изигра добър мач срещу италианския гранд пред празните трибуни на "Сан Сиро". Двубоят се проведе при закрити врата заради върлуващия на Апенините коронавирус. "Като цяло направихме по-добър втори мач и имаше няколко минутки, в които започнахме да мечтаем, но за съжаление класата на "Интер" си каза думата. Аз съм горд с нашите футболисти, искам да ги поздравя за цялостното им поведение и представяне. Да си пожелаем през лятото да ни очаква още една успешна еврокампания", коментира Петричев.

След прибирането на отбора от Италия на играчите са взети проби за коронавирус. Засега никой от тима няма оплаквания, а след два дни тестовете ще бъдат повторени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене