Филм за Димитър Георов, теглил личен кредит, за да плати на служителите си

Операторът снима Димитър Георов по време на път.

“Животът като епидемия" е името на най-новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов, чиито снимки започнаха преди дни.

Това вероятно ще бъде най-бързо заснетият филм на режисьора, тъй като премиерата му е на 30 март, понеделник, когато ще бъде излъчен онлайн.

 Причината за скоростната реализация е актуалността на темата в кинолентата - как оцелява българският бизнес в кризата. Герой във филмовия разказ е предприемачът Димитър Георов, който се опитва с личния си пример да повдигне духа на сънародниците си.

Когато всички сме изоставени на произвола на съдбата и всеки се спасява поединично, един достоен българин е превърнал фабриката си в голямо семейство за своите работници.

В дни на небивала криза - здравна, икономическа и морална - Димитър Георов (потомък на чипровски род) не само не освобождава служители на фирмата си, но и тегли личен кредит, за да ги подпомогне финансово.

Екипът на продуцентската компания "Додофилм" е на 14 часов работен ден. Камерите на операторите Андриан Генчовски и Симеон Сълов проследяват как протича работният ден във фабриката. Продуцентът Деян Неделчев отново е възложил на композитора Димитър Ташков от "Симфоникс" да озвучи картината.

Стилиян Иванов
Стилиян Иванов

Авторът Стилиян Иванов завършва киноразказа с думите, прочетени от актьора Симеон Владов: “Хора като 75-годишния предприемач Димитър Георов са част от една далеч по-силна епидемия. Епидемия, наречена живот!”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене