Гришо брадяса в пустинята

Гришо може да се разхожда и тренира

Григор Димитров брадясва в пустинята край Калифорния. Тенис звездата показа къде живее чрез видеовръзка в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Димитров се намира в изолиран комплекс заедно с треньора си Крис Гро. Гришо разкри и причината да си пусне дълга брада - облог с приятели .
"В момента можем да се разхождаме, което е много добре, защото на моето място има голяма площ - казва Димитров. - Играем баскетбол, разхождаме се в планината наблизо, имаме тенис корт, което е голяма привилегия. В пустинята сме, откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е правилният избор в момента. Комуникирам с много приятели и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада. Положението в Калифорния е доста по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, важна е хигиената, имам чувството, че само си мия ръцете. В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. Може би с всички е така, но единственото, което ме кара да продължавам, е, че ще има турнири. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме позитивни. Не е лесно, защото сме свикнали на друг начин на живот. В момента не гледам на себе си като тенисист, много други неща ми минават през главата. Играя на корта почти през ден и поддържам физическа форма, това е важното в момента . В последните няколко дни си мисля, че искам да се запиша на някой онлайн курс, например бизнес курса на "Харвард". В идните дни ще разуча повече и ще видим дали е добра идея. Правим различни упражнения, имаме доста красиво и добро място, имаме място за тичане и всичко останало. Ставаме рано, гледам да имам същия ритъм всеки ден. Задължително чаша кафе, чувам се с роднините и продължаваме - упражнения, тичане, тенис и гледаме да не прекаляваме с нищо. Разчупваме деня възможно най-много.

Всеки един тенисист може само да подкрепя другите. Питах Фабио Фонини как е, защото той е в Италия, разбира се. В "Инстаграм" се поддържаме, подкрепяме си семейството и приятели, сплотяваме се още повече в такива моменти. Това е начинът да преминем през тази ситуация, защото не знаем колко още ще продължи карантината. Позитивизмът на всички е много важен в момента.                               

Родителите ми са добре. Всеки ден си говорим за различни неща. Такива моменти те карат да погледнеш на нещата по друг начин. Когато се възстанови нормалният живот, със сигурност може да се направят някои неща по-различно.

Тенисът е микроскопично нещо в света в момента. Говорихме с АТР супървайзърите, те имат много различни теории. Гадаем в момента, но имаме големият лукс, че винаги има следваща седмица, нищо че много турнири са отменени. Трябва да се премине през тази ситуация и да почнем да градим наново. Асоциацията и всички федерации, както и играчите, трябва да се съберем и да вземем генерално решение - има да мислим за точки, за компенсации... Но тези неща не са важни в момента, има много по-важни неща.                                                    

Григор призна, че е направил дарение за болницата в Хасково, закупувайки респираторни апарати. Димитров се обърна и с послание към всички българи: "Винаги ми е харесвало "съединението прави силата". Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации. Когато печеля, винаги съм усещал, че печели и България. Имаме голямо сърце и продължаваме напред, нека обичаме хората около нас - роднините - и да се подкрепяме. Ние сме много силна нация."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене