Хю Лори прекарва много повече време да играе лекар, отколкото ако учеше за такъв
24 часа | 29 Март 2020 г. | 52 показвания | 0 коментара

Прекарах много повече време в преструване, че съм лекар, отколкото би ми отнело наистина да стана такъв.” Това казва британският актьор Хю Лори няколко години след края на “Доктор Хаус” - сериала, в който изигра и най-запомнящата си роля. Наистина забавно твърдение, като се има предвид, че неговият баща е истински лекар, а самият Лори никога не е проявявал интерес към професията му.

Въпреки всичко благодарение на безкрайния си актьорски талант той много убедително влиза в образа на доктор Хаус цели осем години. Така и сега, доста време след края на сериала, за зрителя е сладко удоволствие да го види пак като колкото ексцентричен, толкова и гениален лекар.
Когато обмислят концепцията на сериала, създателите му Дейвид Шор и Пол Атанасио искат историята в него да се върти около екип от лекари, които са в състояние да диагностицират и невъзможното.

За авторите е важно да имат интересен централен образ, който да може да разгадава личните истории на всичките си пациенти и да поставя диагнози на заболяванията им на базата на всички техни тайни и лъжи.
От тази идея идва и следващата - сюжетът да не се концентрира върху много лекари, а фокусът да е върху един - Хаус, откъдето идва и името на сериала. А през цялото време да има препратки към един знаков литературен герой, който често оживява на малкия и на големия екран - Шерлок Холмс.

Първоначално за централния си персонаж продуцентите търсят актьор, който да представлява квинтесенцията на всеки американец. По това време Хю Лори снима филма “Полетът на феникса” в Африка. Именно там прави и видео за прослушването си за “Доктор Хаус”.

Снима се в банята на хотелската си стая, където светлината и акустиката били най-подходящи. Понеже няма бастун подръка, използва чадър, за да влезе в образа на Хаус.

Продуцентите са наистина впечатлени и много доволни от представянето му. “Ето заради това искахме да наемем американски актьор”, казват те след видеото и избора на Лори за ролята. Не след дълго са шокирани да разберат, че той всъщност е англичанин.

След седем много успешни сезона на 3 октомври 2011 г. тръгва осмият. На 8 февруари 2012 г. в общо изявление на “Фокс”, изпълнителните продуценти и Хю Лори става ясно, че това ще е и последният сезон. А след края му актьорът ще се съсредоточи върху филмовата и музикалната си кариера.

В осмия сезон доктор Хаус не само отново трябва да намира лечение и за най-тежките случаи, но е изправен пред още едно много по-голямо предизвикателство. Неговият най-добър приятел доктор Уилсън е болен от рак. Шансовете му не са никак добри, а и той самият не таи големи надежди.

Последният сезон на сериала върви всеки делничен ден от 20 ч с повторение от 11,30 ч във всеки следващ ден по “Фокс Лайф”.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Само 10 малки островни държави в Тихия океан не са засегнати от световната пандемия от коронавируса. Това сочи обработката на резултатите на института "Джон Хопкинс" и "Ал Джазира", обработени от statista.com. Към 14 май нито един случай не е съобщен в Соломонови острови (население от 652 000 жители), Вануату (292 000), Самоа (196 000)

В пандемията от COVID-19 потреблението у нас се свива, като само при покупките на храна има ръст. Повечето хора са намалили броя на пазаруванията, но купуват повече наведнъж, но по списък. Това показва изследване на All Channels Group и Blue Point за навиците и поведението на потребителите. Консумацията на снаксове, чипсове

Новият обслужващ робот в кафене в южнокорейския град Теджън е любезен и бърз, докато плавно си проправя път към клиентите, информира Ройтерс. "Заповядайте вашия ройбос, бадемов чай лате, насладете му се. Още по-хубав е като го разбъркате", казва роботът, докато клиентка си взима напитката от поднос, монтиран на голям

"Денят на българската просвета и култура - 24 май, е символ ...
Бъдещият собственик на "Левски" Наско Сираков поведе днес ...
В деня на българската писменост и култура БНТ 2 представя ...
Националната галерия така поздравява с 24 май – Деня на ...
РАБОТА В началото на тази седмица отново сте изцяло във ...
РАБОТА В началото на седмицата се заредете с добро ...
РАБОТА Новина за поредната интрига ще ви принуди да ...
РАБОТА В началото на седмицата бъдете справедливи в ...
РАБОТА Ще се заредите със сили и въпреки неприятностите сте ...
РАБОТА Бъдете внимателни при разговорите на работното си ...
РАБОТА Възползвайте от възможността да подобрите ...
След края на оригиналните си български сериали и предавания ...
РАБОТА В началото на седмицата анализирайте постигнатото и ...
РАБОТА Разсеяността ви е изчезнала. Заемете се с рутинната ...
РАБОТА В петък и почивните дни се чувствате бодри и ...
РАБОТА В началото на седмицата ви радват предимно приходи. ...