Паника във „Валенсия“, 25 заразени

Играчите на „Валенсия“ прихванали заразата от колегите си от „Аталанта“

Мачът с „Аталанта“ се оказва проблемът

Испанският тим „Валенсия“се оказва най-засегнатият клуб от коронавирус в Примера дивисион с цели 10 заразени футболисти и 15 души от персонала, пише „Марка“.
Испанските медии събщават, че само трима от играчите са с потвърдени диагнози - Еяким Мангала, Езекиел Гарай и Гай. Имената на останалите футболисти не се съобщават заради конфиденциалност. Досега в световен мащаб над 618 000 души са заразени с коронавирус, а само в Испания са 72 248 при 5690 смъртни случая.
В последния си мач "прилепите" бяха отстранени от италианския „Аталанта“. Тази среща в Шампионска лига е отговорна за ситуацията. Това обяви испанският лекар Франческо Льо Фош, специалист по алергология и имуноинфекциология в университета в Ла Сапиенца. Според него, бумът на заразата с коронавирус и в Бергамо е следствие на празненствата след победата на „Аталанта“ - местният клуб, който за първи път играе в Шампионска лига и достигна до четвъртфиналите. В северния италиански град в последно време се правят по две погребения на час и се наложи включването на военна техника, за да бъдат извозени починалите до крематориуми извън Бергамо.
Мачът „Аталанта“–„Валенсия“ се проведе на 19 февруари и завърши с победа с 4:1. Двубоят се игра в Милано, тъй като стадионът на „бергамаските“ не отговаря на изискванията на турнира. Именно Милано е друг от най-тежко засегнатите от заразата италиански градове.
„Представям си, че почти всеки, който отиде на този мач, вероятно е асимптоматичен и трескав. Измина месец от тогава. Събирането на хиляди хора, на два сантиметра един от друг, още повече свързано с разбираеми прояви на еуфория, писъци, прегръдки, може да е благоприятно за вирусна репликация. Човешкото поведение промени местообитанието и следователно шансовете за адаптиране на вирусите. Вирусът, ако няма клетки, в които да се репликира, умира. В ситуация на променено местообитание вирусните частици търсят най-благоприятна среда. Това благоприятства еволюцията на вида. Това е теорията на Дарвин. Репликацията е единствената цел на вирусите“, заявява лекарят пред „Кориере дело Спорт“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене