Още един поглед към Втората световна война със “Заговорът срещу Америка” по НВО
24 часа | 31 Март 2020 г. | 100 показвания | 0 коментара

Един по-различен поглед към Втората световна война и включването на САЩ в нея показва новият сериал на НВО “Заговорът срещу Америка”.

Историята в него започва през 1940 г., когато страната е в навечерието на президентски избори, а Хитлер е повел победния си марш в Европа.
Стабилността на двукратния демократичен президент Франклин Рузвелт е оспорена от един политически аутсайдер. Това е Чарлз Линдберг - авиатор, ксенофоб и популист, който печели славата си чрез легендарния си полет през Атлантическия океан 13 години по-рано и е един от най-големите герои за страната си в съзнанието на много американци.

Предизборната надпревара става много по-напрегната за жителите на еврейския анклав на Нюарк, когато Линдберг залага в кампанията си обещанието, че ще задържи Америка извън европейската война, че ще остане неутрален между нацистка Германия и съюзните сили. Той определя американските евреи като подбудители на войната и нелоялни към истинските интереси на Америка. Антисемитизмът и ксенофобията пораждат конфликт у много американци, които започват да се отнасят с подозрение към своите сънародници от еврейски произход, както и еврейските бежанци в Америка.

Това е показано през погледа на едно обикновено семейство с две деца - всеки от тях по свой начин преживява случващото се в страната.
В образа на съпругата е младата актриса Зоуи Казан, която участва и в друг сериал на НВО - “Нюйоркска комбина”. Тук тя е Елизабет, или Бес Левин - проницателна майка и домакиня, която се страхува за бъдещето, докато се опитва да защити семейството си на фона на ескалиращия политически климат.

Морган Спектор (“Престъпна империя” на HBO) е Херман Левин - нейният горд и самоуверен съпруг, който работи като застрахователен агент и се опитва да запази нормалността в семейството си напук на надигащия се у всички страх.

С роля е и звездата Уинона Райдър. Тя е в образа на Евелин Финкел - неомъжената по-голяма сестра на Бес. Актрисата има много личен мотив да се включи в сериала. Истинското име е Уинона Лора Хоровиц. Баща е от еврейски произход. Много от близките му са убити по време на холокоста, така че и за нея това е тема, за която си заслужава да се говори често.

Зрителите ще видят още един холивудски актьор в сериала - Джон Туртуро, който участваше и в трилъра “Злокобна нощ” на HBO. Той влиза в кожата на политическия консервативен равин Лионел Бенгелсдорф.

“Заговорът срещу Америка” е базиран на едноименния роман от 2004 г. на Филип Рот - американски писател, известен с романите и разказите си, посветени на живота на американските евреи. Сериалът е от шест епизода, като премиерата на всеки е във вторник от 21 ч по НВО.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Само 10 малки островни държави в Тихия океан не са засегнати от световната пандемия от коронавируса. Това сочи обработката на резултатите на института "Джон Хопкинс" и "Ал Джазира", обработени от statista.com. Към 14 май нито един случай не е съобщен в Соломонови острови (население от 652 000 жители), Вануату (292 000), Самоа (196 000)

В пандемията от COVID-19 потреблението у нас се свива, като само при покупките на храна има ръст. Повечето хора са намалили броя на пазаруванията, но купуват повече наведнъж, но по списък. Това показва изследване на All Channels Group и Blue Point за навиците и поведението на потребителите. Консумацията на снаксове, чипсове

Новият обслужващ робот в кафене в южнокорейския град Теджън е любезен и бърз, докато плавно си проправя път към клиентите, информира Ройтерс. "Заповядайте вашия ройбос, бадемов чай лате, насладете му се. Още по-хубав е като го разбъркате", казва роботът, докато клиентка си взима напитката от поднос, монтиран на голям

Бъдещият собственик на "Левски" Наско Сираков поведе днес ...
В деня на българската писменост и култура БНТ 2 представя ...
Националната галерия така поздравява с 24 май – Деня на ...
РАБОТА В началото на тази седмица отново сте изцяло във ...
РАБОТА В началото на седмицата се заредете с добро ...
РАБОТА Новина за поредната интрига ще ви принуди да ...
РАБОТА В началото на седмицата бъдете справедливи в ...
РАБОТА Ще се заредите със сили и въпреки неприятностите сте ...
РАБОТА Бъдете внимателни при разговорите на работното си ...
РАБОТА Възползвайте от възможността да подобрите ...
След края на оригиналните си български сериали и предавания ...
РАБОТА В началото на седмицата анализирайте постигнатото и ...
РАБОТА Разсеяността ви е изчезнала. Заемете се с рутинната ...
РАБОТА В петък и почивните дни се чувствате бодри и ...
РАБОТА В началото на седмицата ви радват предимно приходи. ...
Легендарният френски актьор издъхна от инсулт на 94 ...