Концерт на звезди от домовете им събра 8 млн. долара за благотворителност

Били Айлиш СНИМКА: Ройтерс

Благотворителният концерт с участието на музикални звезди, които пяха от домовете си, събра близо 8 милиона долара в полза на две организации, подпомагащи борбата срещу коронавируса и американците, сблъскали се с икономически проблеми заради здравната криза, предаде Ройтерс, позовавайки се на спонсорите.

В шоуто се включиха изпълнители като Били Айлиш, "Бекстрийт бойс", Лизо, Алиша Кийс, Марая Кери, Лейди Гага, Тим Макгро, заснели участието си на смартфони, домашни камери или онлайн платформи. Британският певец Елтън Джон се изяви като водещ на концерта от кухнята си, предава БТА. 

Едночасовото шоу, излъчено по телевизия "Фокс" без реклами, е най-голямата съвместна проява по време на пандемията от коронавируса, целяща да повдигне духа на хората, да набере средства за бойците от първата линия и да напомни на американците да мият ръцете си и да спазват дистанция. От "Фокс" отчитат, че проявата е проследена от 8,7 милиона телевизионни зрители.

Между изпълненията лекари, сестри, шофьори на камиони, служители в магазини разказваха кратки лични истории, докато милиони американци спазват препоръката да си стоят у дома заради пандемията от коронавируса.

Концертът, излъчен и по радиостанциите айХарт, отправи призив към слушателите за дарения в полза на благотворителните организации Feeding America и First Responders Children's Foundation.

Към понеделник вечерта събраната сума е близо 8 милиона долара в полза на двете дружества.

От Ютюб, които също са дарили средства в подкрепа на каузата, ще продължат да стриймват шоуто до сряда в канала на радиостанции айХарт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене