Коронавирусът отмени и най-престижните автомобилни изложения

Kia показа в Детройт най-бързия модел в историята си.

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един от най-популярните в САЩ - в Детройт няма да се проведат заради епидемията от коронавирус. Новината дойде почти едновременно от организаторите на двете прояви, пише "Дневник". И докато за това в Щатите изненадата не е голяма, защото е насрочено за юни, то решението от сега да се спре работа по планираното за началото на октомври изложение във френската столица е шокираща.

Франция е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа след Италия и Испания. В Детройт заразените са над 500, а починалите 35.

Миналото издание на изложението в Париж през 2018 година отбеляза 120 години от първото подобно шоу и привлече над 1 млн. посетители, въпреки отсъствието на 16 от най-популярните автомобилни марки. Така, след отмяната на автосалона в Женева през март, тази година в Европа няма да се проведат двете най-престижни изложения.

До момента, заради коронавирусът, автосалонът в Женева беше отменен, а тези в Ню Йорк и Пекин са пренасрочени. Следващото изложение в Детройт е насрочено за юни 2021 година. Сред отменените култови автомобилни прояви е и "Фестивалът на скоростта в Гудууд".

Новината за отмяната на автосалоните в Париж и Детройт идва на фона на затваряне на производствата на всички големи концерни в Европа и Китай, както и не малка част от мощностите в САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене