Няма шанс за "Уимбълдън"

Новак Джокович спечели последното издание на "Уимбълдън"

Отменянето на тазгодишното провеждане на Откритото първнество по тенис на Англия е единствената алтернатива, обсъждана на срещата в "Ол Ингланд Клъб" вчера, издаде вътрешен източник на в. "Сън".
Другият възможен вариант е бил вместо на 29 юни състезанията все пак да се проведат, но от по-късна дата. Краят на сезона на трева е само една част от проблема, а по-сериозната е, че в края на лятото има планирани редица други турнири, които ще започнат след вдигането на карантината от коронавирус. В такъв случай организаторите им няма да се съгласят с промяната на календара в последния момент. Както се получи с "Ролан Гарос", който също е от серията Голям шлем. Французите преместиха датите на надпреварата в Париж вместо между края на май и началото на юни за септември, но това срещна вече сериозен отпор и не е сигурно, че състезанието на червени кортове все пак ще се проведе.
По конферентна връзка чрез интернет организаторите и заинтересованите страни около провеждането на "Уимбълдън" са дебатирали по сериозния въпрос. А той е свързан и със солидни суми от постъпления и печалби, реклами, билети, настаняване и логистика и куп други неща, които е трябвало да бъдат обсъдени на вчерашната среща.
Миналогодишният шампион на двойки Джейми Мъри се сети и за още един проблем, който може да се окаже доста сериозен. А именно, че на свещената трева се играе само на дневна светлина. "Мачовете продължават до късно вечер, но в Англия по това време на годината се стъмва след 22,00 ч. местно време. През есента просто мачовете за деня няма да могат да завършат в рамките на деня, да не говорим за квалификациите и първите кръгове", казва Мъри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене