Рибари окупират езера в София
24 часа | 04 Април 2020 г. | 437 показвания | 0 коментара

Тълпи от рибари окупират езера, бивши баластриери, блата и реки на територията на София-град. Причината е, че любителите на въдичарството не могат да напускат пределите на града без основание. В същото време водоемите не попадат под забраната за посещение, тъй като не влизат в нито една графа от посочените - паркове, градски градини, детски и спортни площадки.
Екип на "Бъгария Днес" видя, че по бреговете се струпват десетки рибари. Повечето от тях са съвестни и спазват разпореждането да са на дистанция най-малко два метра един от друг. Особено масирано е посещението на места като кариерите Челопечене, Чепинци, Кривина, Негован, Казичене. Рибари има по река Искър в околностите на столицата край квартал Враждебна.
Любопитно е, че около Панчаревското езеро разходките вече са забранени. От няколко дни патрулки не допускат пешеходци в района по стената и по пешеходната алея от село Герман, та чак до другия край на водоема при село Кокаляне. Въдичарите също не са желани и са гонени от полицаите.
На фона на извънредното положение и масовите забрани министърът на земеделието Десислава Танева официално разреши нощния риболов. В заповедта са упоменати някои от най-големите язовири в страната, като Искър, Тича, Доспат, Батак, Студен кладенец, Жребчево, "Ал Стамболийски", "Сопот" и др. Разрешени зони има и по река Дунав.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нападателят на "Милан" Златан Ибрахимович е получил тежка контузия по време на тренировка и може да пропусне останалите мачове от сезона. Според Sky Italia става дума за травма в ахилесовото сухожилие, предава "Фокус". Ако това е така, то Ибрахимович може да пропусне всички останали мачове от сезона в Серия А

Само 10 малки островни държави в Тихия океан не са засегнати от световната пандемия от коронавируса. Това сочи обработката на резултатите на института "Джон Хопкинс" и "Ал Джазира", обработени от statista.com. Към 14 май нито един случай не е съобщен в Соломонови острови (население от 652 000 жители), Вануату (292 000), Самоа (196 000)

В пандемията от COVID-19 потреблението у нас се свива, като само при покупките на храна има ръст. Повечето хора са намалили броя на пазаруванията, но купуват повече наведнъж, но по списък. Това показва изследване на All Channels Group и Blue Point за навиците и поведението на потребителите. Консумацията на снаксове, чипсове

"Денят на българската просвета и култура - 24 май, е символ ...
Бъдещият собственик на "Левски" Наско Сираков поведе днес ...
В деня на българската писменост и култура БНТ 2 представя ...
Националната галерия така поздравява с 24 май – Деня на ...
РАБОТА В началото на тази седмица отново сте изцяло във ...
РАБОТА В началото на седмицата се заредете с добро ...
РАБОТА Новина за поредната интрига ще ви принуди да ...
РАБОТА В началото на седмицата бъдете справедливи в ...
РАБОТА Ще се заредите със сили и въпреки неприятностите сте ...
РАБОТА Бъдете внимателни при разговорите на работното си ...
РАБОТА Възползвайте от възможността да подобрите ...
След края на оригиналните си български сериали и предавания ...
РАБОТА В началото на седмицата анализирайте постигнатото и ...
РАБОТА Разсеяността ви е изчезнала. Заемете се с рутинната ...
РАБОТА В петък и почивните дни се чувствате бодри и ...
РАБОТА В началото на седмицата ви радват предимно приходи. ...