Доктор Уотсън е жена, а Шерлок Холмс - бивш наркоман, в “Елементарно, Уотсън”

Джони Лий Милър е Шерлок Холмс, а Луси Лиу - доктор Уотсън, в американския сериал. 
СНИМКА: ФОКС

“Елементарно, Уотсън” - криминалният сериал с препратки към любимия герой на Артър Конан Дойл, се завръща на екрана с шести сезон по “Фокс Крайм”.

Това е една модерна драма за двойка детективи, които разрешават най-сложните случаи на полицията в Ню Йорк. След изпадането му в немилост в Лондон и кратък престой за лечение в клиника за зависими от алкохол и наркотици, ексцентричният Шерлок бяга в Манхатън, където богатият му баща го принуждава да съжителства с най-лошия си кошмар - винаги трезвомислещата д-р Уотсън.

Тя е била успешен хирург, докато не губи пациент, а с това и разрешителното си за работа. А във възможността да е помощник на Шерлок вижда друг начин да помага на хората, както и да си плати за грешката.

Но странният Шерлок няма нищо общо с предишните клиенти. Той заявява, че нито една от квалификациите като специалист по зависимостите не се отнася до него и създава свой собствен пострехабилитационен режим - започва отново да работи като консултант към полицията в Ню Йорк. Уотсън няма друг избор, освен да придружава новия си клиент, докато работи. Шерлок открива, че може да използва познанията по медицина, а Уотсън осъзнава, че определено изпитва тръпка, докато се прави на детектив.

В шестия сезон Холмс и Уотсън са сключили изгодно и за двете страни споразумение с Шинуел Джонсън - бивш престъпник, който споделя своите познания за подземния свят с тях. В замяна на това двамата детективи го учат как да бъде по-ефективен доносник за ФБР.

В образа на Шерлок влиза английският актьор Джони Лий Милър, познат от филми като “Трейнспотинг” и “Хакери”. Той е и първият съпруг на Анджелина Джоли - двамата се женят през 1996 г., но само 18 месеца по-късно се разделят, а през 2000 г. официално се развеждат. Въпреки това и досега са близки приятели.

Негова екранна партньорка в “Елементарно, Уотсън” е актрисата Луси Лиу. Преди да влезе в ролята на доктор Джоан Уотсън, участва в сериала “Али Макбийл”, във филми като “Убий Бил”, “Ангелите на Чарли” и “Разплата”. Въпреки че отдавна всички са свикнали до Шерлок Холмс да е Уотсън и той да е мъж, изборът именно тя да застане редом до ексцентричния детектив се оказва печеливш. Зрителите и критиката толкова харесват играта , че я номинират в три последователни години в категорията за най-добра телевизионна драматична актриса на наградите People's Choice Awards.

“Елементарно, Уотсън” върви всеки делничен ден от 21,05 ч по “Фокс Крайм”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене