1,5 млн. лева губи "Лудогорец" от Лукоки

Лукоки (вляво) разтрогна с "Лудогорец" преди няколко дни

Крилото отива в "Трабзонспор" като свободен агент

"Лудогорец" пропусна възможността да вкара над 1,5 млн. лева в касата си от Джоди Лукоки. Толкова щяха да получат разградчани, ако бяха приели офертата на "Трабзонспор" за крилото през зимата.
Турския клуб силно искаше футболиста в редиците си, но не успя да се разбере с шефовете на шампионите за цената му. От южната ни съседка бяха готови да броят между 750 000 до 900 000 евро за правата му. От "Лудогорец" не паднаха под 1 млн. искана сума за Лукоки, чийто договор бе до края на сезона.
В крайна сметка до трансфер не се стигна. Вместо това преди няколко дни играчът прекрати предсрочно контракта си с "орлите". Той вече е свободен агент и ще излезе без пари на турците, които не са се отказали от него.
Според медиите в южната ни съседка Лукоки най-вероятно ще премине точно във водача в класирането на турската Суперлига преди спирането заради пандемията.
"Трабзонспор" има 53 точки след 26 кръга, с колкото е и "Истанбул Башакшехир". Двата отбора водят с 3 т. на "Галатасарай". Турското първенство е от 18 тима. При оставащи 8 мача шансовете на "Трабзонспор" за титла са отлични.
Лукоки бе купен от "Лудогорец" за 500 000 евро през 2014 година от нидерландския "Цволе". За петте години в България записа 140 официални срещи, вкарвайки 35 гола. През този сезон той има 10 гола от 25 мача, като пет от попаденията е реализирал в Лига Европа.
"Трабзонспор" има интерес към Лукоки от доста време. Самият футболист също има желание да подсили тима, твърди изданието YeniAkit.
Освен крилото още един от основните футболисти може да напусне клуба. Това е Вандерсон. Бразилецът, който е и български национал, замина за родината си с 10 куфара багаж. Това означава, че той се е изнесъл за постоянно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене