„Ювентус” наддава за Хари Кейн

Хари Кейн желае да напусне „Тотнъм”

В Италия вече мислят за футбол, възможно е сезонът да се поднови през май

Италия вече мисли за футбол. Ужасът от епидемята с коронавирус още не си е отишъл, но в „Ювентус” не си губят времето. Клубът следи ситуацията около нападателя на „Тотнъм” Хари Кейн, съобщава "Калчомеркато". Звездата на "Шпорите" изглежда е готов да потърси ново предизвикателство и през лятото се очертава да има сериозна битка за подписа му.Кейн е силно желан и от „Манчестър Юнайтед”, ”Манчестър Сити” и „Реал” (Мадрид). Английският национал не е доволен от липсата на развитие в „Тотнъм” и това е една от основните причини вече да мисли за трансфер.

В „Ювентус” са си поставили като основен приоритет привличането на качествен нападател за следващия сезон, като това ще означава промени в състава. В момента треньорът Маурицио Сари разполага с Пауло Дибала, Марио Манджукич, Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо в предни позиции.Кейн също е попаднал в полезрението на "бианконерите", които са готови да го вземат в състава си, ако се открие добра възможност за това.Проблем може да се окаже, че дори и при сегашната извънредна ситуация цената на англичанина си остава доста висока. Президентът на „Тотнъм” Даниел Леви едва ли ще пусне звездата си за по-малко от 120-130 милиона евро. Все още не е ясно дали от „Юве" са склонни да извадят подобна сума. Освен това и заплатата на футболиста не е никак малка. В момента той получава по 12 милиона евро на сезон.

Със сигурност по евентуална сделка ще започне да се работи едва след като футболът се завърне по терените на Италия.Президентът на местната федерация Габриеле Гравина признава, че има реална възможност сезонът да продължи чак до септемвриили октомври. Но има и по-отпимистичен сценарии. Желанието на Гравина е мачовете да се подновят още през май.

„Единственият правилен начин на действие в тазиизвънредна ситуация е да завършим сезон 2019/20 до края на тази година по какъвто и да е начин – казва Гравина. - Работим над няколко хипотези, за да се справимпо най-добрия възможен начин. Има шанс сезонът да бъде подновен на 17 май, но подчертавам, че това е само вероятност и нищо не е сигурно. По същия начин евъзможно и сезонът да завърши през септември или октомври. Ще се постараем да не загубим нито този, нито следващия сезон.

Габриеле Гравина
Габриеле Гравина

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене