За първи път от десетилетия Хималаите се виждат от Индия (Снимки)

СНИМКА: twitter

За първи път от десетилетия насам Хималаите могат да бъдат видяни от някои части на Индия, пише британското издание Independent, цитирано от БТА. 

Гледката, която липсва повече от 30 години, сега е възможна заради по-чистия въздух. Това пък се дължи на мерките срещу пандемията от COVID-19.

Жители на индийския щат Панджаб публикуваха снимки на отдалечената на 125 км планина. На тях ясно се виждат Хималаите, в която се намират девет от десетте най-високи върхове на Земята.

Хималаите са оставили дълбок отпечатък върху културите на Южна Азия. Много от върховете на планината са свещени в будизма и хиндуизма.

Населението на Индия от 1.4 млрд. души е под строги ограничителни мерки за 21 дни. Това доведе до спирането на работата на много фабрики и до силно ограничен трафик по улиците.

Отсъствието на смога и откриващата се величествена гледка впечатли много потребители на социалните мрежи и те започнаха да качват впечатляващи кадри. Бившият индийски крикет играч Харбхаджан Турбанатор публикува снимка в своя Twitter профил със следния коментар: „Никога не съм виждал това от дома си. Не съм и вярвал, че дори е възможно. Това е ясна индикация, че замърсяването е изцяло по наша вина“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене