А къде е вашето сърце?

Скалите на Тюленово, р. Росица и Пловдив - първите читателски снимки за патриотичния проект на “24 часа” са от там

Само ден след като бе обявен патриотичният проект на “24 часа” - “Сърцето ми е тук”, той вдъхнови десетки читатели, които пратиха снимки на любимите си места у нас и така показаха своето родолюбие.

“Скалите на Тюленово - много любимо място”, е написал към превъзходния си кадър Иво Ботев.
“Скалите на Тюленово - много любимо място”, е написал към превъзходния си кадър Иво Ботев.

Особено

вълнуващо е

едно писмо

от Испания,

в което наши читатели разказват мъката си по родината и отдалечаващата се мечта да зърнат отново любимите си кътчета.

Здравейте! Събуждаме се и прочетохме за темата. Ще ми олекне на душата, че може да споделя с вас. Най-прекрасното нещо на света е да си бъдеш у дома с близки, деца и внуци. А нашият дом е в България. Като музиканти обикаляме света дълги години. Професия, която е прекрасна, но ни лиши от възможността месеци, а понякога и години да бъдем с близките си. Така е и в момента. Отново далече, на красиво място Gran Canaria , но нашите очи и сърца са обърнати към дома. Ситуацията в момента ни принуди, така че и да желаем, не можем да се върнем. Пожелавам си само по-скоро да се приберем и да видим близките си. Нищо друго не е важно на света освен здраве и прегръдката с любимите хора. А България е прекрасна, всяко кътче ти напомня, че си си у дома. Иначе навън си като дърво без корени.

Други читатели пращат само снимки без текст. Напомняме, че за участие в проекта са допустими снимки или видеозаписи, но все пак е нужно да бъдат придружени с няколко думи кое е това място и защо ви е скъпо.

Известният актьор и режисьор

Ники Илиев в любимия си Пловдив
Ники Илиев в любимия си Пловдив

Ники Илиев също

разказа защо и

какво обича от

България

и приложи няколко снимки. Той е от хората, които предпочитат да пътуват до красиви кътчета в страната ни, отколкото да почиват в чужбина.

Много харесвам Созопол заради това, че има особен дух в него. И в стария град, в и центъра. Заради това имам планове през юни да отида дотам и в Бургас, който се разви изключително много в последните години и стана притегателно място. Обичам и Варна, където също много съм почивал, разказва Илиев.

Покрай снимките на последния си филм “Завръщане” той беше на още една черноморска дестинация - къмпинг “Градина”, където също останал приятно изненадан и от обстановката, и от морето. Голяма част от сцените в лентата му са заснети обаче на друго място - в стария град и в Капана в Пловдив. Заради работата там Ники почти се беше изнесъл в града под тепетата за доста време. И остава очарован от магията на Пловдив.

Ники Илиев на едно от тепетата в Пловдив
Ники Илиев на едно от тепетата в Пловдив

Всъщност всичките му филми са правени на различни места в страната. Общото - градчетата са и любима дестинация за отдих на талантливия режисьор. За мен е много важна обстановката, в която поставям историята. Затова искам

и градът да е

герой във

филмите ми,

казва той.

Така неслучайно и Банско влиза в третата му лента “Нокаут или Всичко, което тя написа”. Градчето е родното място на бабата на Ники. Затова като малък той прекарва зимните и летните ваканции там. Сега поне два пъти годишно се откъсва от цивилизацията за няколко дни в Банско. Там не само атмосферата е различна, но и хората са едни напети, с висок дух, казва режисьорът. Той обича да бяга от натовареното всекидневие и цивилизацията в Ковачевица и Лещен, където го привлича автентичната атмосфера.

Абил Алиев ни изпрати тази удивително красива снимка на лебеди в р. Росица в с. Бяла черква.
Абил Алиев ни изпрати тази удивително красива снимка на лебеди в р. Росица в с. Бяла черква.

Ако успяхте и вие да избягате през почивните дни до вашето любимо място, пратете ни вашите снимки или видеа с лични истории на следните имейли: [email protected] и [email protected].

Лятото идва, не забравяйте да снимате, където и да стигнете!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене