Гришо с жест към Ноле

Гришо и Ноле са добри приятели

Григор Димитров ще се върне на Балканите от Америка специално заради Новак Джокович. Българинът ще вземе участие в демо турнира Adria Tour, организиран от световния номер едно.
Според предварителната си програма Гришо трябваше да остане зад Океана до подновяването на тенис сезона. След поканата от Ноле той е направил разместване, за да го уважи. Димитров ще вземе участие в надпреварата в Белград на 13/14 юни и Задар на 20/21 юни. Очаква се потвърждение за мачове в Черна гора и Босна и Херцеговина.
Целта е дeмoнcтрaтивният турнир да включвa чeтири уикeндa нa рaзлични лoкaции c пo 8 тeниcиcти във вceки oт тях.
„Вcички идвaт тук бeзплaтнo зaрaди oтнoшeниятa ми c тях и зaрaди блaгoтвoритeлния хaрaктeр нa турнирa“, cпoдeли Джoкoвич.
Cрeдcтвaтa oт нaдпрeвaрaтa щe oтидaт в рaзлични oргaнизaции. Сред тях е фoндaциятa нa cърбинa. Другитe тeниcиcти щe могат caми дa избeрaт oргaнизaциитe, зa кoитo дa дaрят пaри.
Освен Ноле и Гришо, вече са ясни още от звездите в надпреварата. Това са Александър Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич, Борна Чорич, Виктор Троицки и Дамир Джумхур.
Не е изключено покрай мачовете в турнира на Джокович, Григор да отскочи и до България.
След това Димитров ще трябва отново да лети за Америка. Причината е, че там го очаква още един демонстративен турнир. Той е потвърдил участието си в World Team Tennis през юли. Деветте отбора ще започнат надпреварата на 12 юли. Тя е с продължителност три седмици. Димитров ще се състезава за тима на Orange County Breakers.
Официалният сайт на АТП публикува специален материал за българина. Той е озаглавен „Пет неща, които трябва да знаете за Григор Димитров. Първото от тях е, че 2017 е най-силната година в кариерата му досега. Набляга се и на факта, че след травмата в рамото Гришо си върна формата на US Open, където победи Роджър Федерер. Освен това българинът не иска да е скучен.
„За Димитров смелите модни избори не са новост, но на тазгодишния „Аустрелиън Оупън“ той предизвика голяма реакция в социалните мрежи със своя лилав анцуг на жълти точки“, отбелязва се в материала.
На първото издание на АТП Къп много отбори бяха ръководени от треньори и бивши звезди от Тура. Това обаче не може да бъде казано за отбора на България. Димитров участваше като първа ракета на сингъл и като капитан. Не е подминато и помощта му за Хасково по време на битката с коронавируса. Бившият №3 дари респиратори на местната болница. Оттогава търси други начини, по които да помогне на засегнатите от вируса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене