Индонезийски министър сравни коронавируса със съпруга

СНИМКА: Pixabay

Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус със съпруга в опит да уталожи общественото безпокойство относно облекчаването на ограниченията заради COVID-19, предаде ДПА.

Правителството на Индонезия се готви за вдигането на частичните ограничителни мерки в някои части от страната в началото на юни и за възприемането на "новото нормално", предава БТА. 

"Вечно ли ще се крием? Можем да се приспособим към ситуацията, като същевременно продължаваме да обръщаме внимание на нашето здраве", казва Мохамад Махфуд, министър-координатор за политическите, правните и въпросите на сигурностт.

"Онзи ден получих меме от колегата ми Лухут Панджайтан, което гласи: "Коронавирусът е като съпругата ти. Първоначално се опитваш да го контролираш, след което осъзнаваш, че не можеш. После се научаваш да живееш с него", допълва министърът на английски.

Панджайтан е министър-координатор за морските въпроси.

Думите му предизвикаха недоволоство сред женски правозащитни организации, както и сред много индонезийци.

"Изказването не само отразява некомпетентността на правителството в справянето с пандемията от COVID-19, но е и свидетелство за сексистките и женомразки нагласи на обществените лица. Подобни сравнения само могат да нормализират културата на насилие срещу жените", се посочва в изявление, направено от Дружеството за женска солидарност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене