40% от китайските родители: Децата са пристрастени към мобилните устройства
24 часа онлайн | 02 Юни 2020 г. | 19 показвания | 0 коментара

Над 40% от родителите в Китай са уверени, че децата им са пристрастени към мобилните устройства, сочат резултатите от скорошно проучване на „Children's Day". То стига до заключението, че социалните медии помагат на децата да създадат приятелства, но вреди на семейните отношения, информира Радио Китай.

Децата на възраст между 10 и 17 г. са прекарвали средно по 4 часа и 36 минути на мобилните устройства по време на епидемията от новия коронавирус, което е с два часа и шест минути повече, според доклад на пекинска консултантска компания.

Според доклада, 31% от родителите, участвали в проучването, казват, че децата им прекарват твърде дълго време на мобилните устройства, докато 43,5% са на мнение, че те са станали „зависими".

Децата и тийнейджърите в Китай използват средно по 2,51 социални приложения, като най-популярни са WeChat, QQ и Douyin, като 23,5% от тях непрекъснато се опитват да намалят прекарваното на мобилните устройства време, а 41,5% правят това понякога.

В анкетата се включили 1 208 родители от селата и градовете. Колкото по-големи са децата, толкова повече общуват чрез социалните медии, като тези в големите градове са по-склонни на онлайн общуване, сочат резултатите от проучването.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бързи визи ще се дават на медици и работещи в социални домове Българите във Великобритания, за които е доказано, че се занимават с джебчийство или взломни кражби, са заплашени с депортация и невъзможност да се върнат повторно в страната. Това стана ясно от нови правила, с които заради Обединеното кралство спира да допуска свободно на своя

С модерния си образ и с динамиката на чистата си архитектурна форма тази къща наистина сякаш е готова да полети над града, ширнал се под нея. Илюзията, когато си на терасата над София, а и отвътре, е точно за невидими криле над гъмжилото от сгради и хора долу. А от другата си страна, на юг, впечатляващата сграда гледа към планината - Голи връх

Вратарят на бундестима и “Байерн” Мануел Нойер бе спипан да пее песни на дясноекстремистката рок група Thompson. Тя от години е обвинявана, че прославя хърватския фашизъм. В Германия се появиха 2 видеа, на които Нойер приглася в компания, която се забавлява с парчета на крайните националисти в курорта Дубровник

Неймар няма да играе в "Барселона" през следващия сезон. В ...
Бившата съпруга на най-богатия мъж в света - изпълнителният ...
Ед Шийрън и Дейвид Бекъм сложиха кошери в селските си ...
В понеделник ръководството на МО ще почете 75-годишния ...
РАБОТА Началото на седмицата не е обещаващо заради ...
РАБОТА Първите дни на седмицата са последните за това ...
РАБОТА Ако изчакате до понеделник, когато Меркурий е вече в ...
РАБОТА През първите три дни от седмицата, които са ...
РАБОТА В началото на седмицата, когато са последните дни на ...
РАБОТА През последните три дни на ретроградно движение на ...
РАБОТА В дните петък - неделя Меркурий е все още ...
РАБОТА В началото на седмицата Меркурий е все още ...
РАБОТА Не взимайте важни решения и бъдете предпазливи в ...
РАБОТА В началото на седмицата завършете изостаналите ...
РАБОТА В началото на седмицата Меркурий е все още ...
РАБОТА В началото на седмицата сте напрегнати, заради ...