Марселиньо вдигал бунтове в "Лудогорец"

Марселиньо се надяваше да завърши кариерата си в "Лудогорец"

Деветкратният шампион с "Лудогорец" Марселиньо напуска клуба. Тази новина изненада мнозина, защото очакванията бяха бразилецът да завърши кариерата си в Разград предвид статута му в отбора и града.
Но наглед шокиращата вест си има своето логично обяснение, научи "България Днес" от хора, близки до клуба. В последните години футболистът, който е при "орлите" още от дебюта в Първа лига, се взел твърде на сериозно. Той организирал около себе си една не малка група от играчите, в която влизат повечето чужденци, и колел и бесел в съблекалнята. От това си изпатиха не един и двама треньори на "Лудогорец", които загубиха постовете си след бойкот на футболистите. Сред специалистите, простили се с работата си след конфликти с Марселиньо, са Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев, Димитър Димитров, Антони Здравков. При последния сред инициаторите на бунта освен Марселиньо били и близките до него Ренан дос Сантос и Натанаел Пимента. Накрая шефовете вдигнаха ръце и решиха да не му предлагат нов договор въпреки огромното му значение за играта на отбора.
Марселиньо има 341 мача за "Лудогорец" във всички турнири с 97 гола и 90 асистенции. Той е един от двамата футболисти, заедно със Светослав Дяков, взели участие и при деветте поредни титли. Спечел е още две Купи на България и четири Суперкупи. Ще остане в историята на клуба като футболиста, отбелязал първия гол за отбора в Шампионската лига при 1:1 с "Динамо" (Загреб) 2012 г. Стигна и до националния отбор на България, след като взе родно гражданство.
"Аз исках да остана тук, но не за пари, а за да играя", обяви бразилецът на раздяла.
Той изразява готовност да се върне в "Лудогорец" на работа след години.
За разлика от него нов договор подписа Вандерсон, който също се очакваше да напусне. Разградчани не успяват да намерят негов заместник на този етап и предпочитат да се подсигурят.
През този трансферен прозорец ръководството на шампионите ще опита да привлече основно българи, за да освежи тима. За целта от "Лудогорец" вече душат около няколко родни играчи, чиито договори с клубовете им в чужбина изтичат или не са доволни от условията им. Дори са влезли в контакт с един от изявените ни футболисти, но той е поискал висока заплата, за да заиграе в Разград. Това ги е отказало от привличането му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене